
Veľmi rada pečiem tvarohové koláčiky, u nás je tvaroh veľmi obľúbený v každej forme.
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka špeciál |
100 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusov | vajce |
200 | gramov | Hera |
trocha | rum | |
trocha | škorica | |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový puding |
500 | gramov | tvaroh |
Ostatné: | ||
300 | gramov | ríbezľový džem |
Cesto:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme zmäknutú heru, vajíčka, um, škoricu, vanilkový cukor, zmiesime na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 3 časti a odložíme do chladu.
Plnka:
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding. Prikryjeme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu prišľaháme tvaroh /môže sa použiť aj jemný tvaroh/.
Cesto vyberieme z chladničky. Rozvaľkáme jednu časť a pomocou valčeka preložíme na vymastený plech, rozotrieme plnku, prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta. Potrieme džemom.
Poslednú tretiu časť tiež rozvaľkáme, pokrájame radielkom na pásiky a rozložíme na džem v tvare mriežky.
Plech rozmer 26x38 cm.
Upečieme pri teplote 180°C, asi 35 minút. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty