Vianočná štóla... tvarohová s marcipánom.

Popis

Ďalšia vianočná dobrota, ktorú ale treba upiecť skôr, aby sa chute pekne rozvinuli.

Vianočná štóla... tvarohová s marcipánom. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

500gramovhladkej múky
100gramovpráškového cukru
1balíkvanilkového cukru
1balíkkypriaceho prášku
2kusyvajec
250gramovtvarohu
250gramovmasla
1polievková lyžicanastrúhanej citrónovej kôry
3polievkové lyžicerumu
200gramovmarcipánu
150gramovhrozienok
150gramovkandizovanej pomarančovej a citronovej kôry
70gramovrozpusteného masla na potretie
 trochapráškového cukru na posypanie

Inštrukcie

Múku zmiešame s kypriacim práškom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, tvaroh, vajcia, rum a zmiesime. Prisypeme nastrúhanú a kandizovanú kôru, hrozienka a znovu premiesime. Cesto necháme 1/2 hodinku pri izbovej teplote odležať. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme marcipán, ktorý si nakrájame na dlhé a hrubé pásiky. Cesto preložíme cez marcipán z jednej aj z druhej strany, jemne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 180 °C, 35-40 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a poprášime práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, dobre zabalíme do alobalu a necháme na chladnejšom mieste odležať.

Postup: 

Vianočná štóla... tvarohová s marcipánom. - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Ale že ííízi to vyzerá. A ja štólu môžem. Jediná ju jem síce, ale vyzerá to tak, že túto si upečiem Veľký úsmev. Koľko v tom chlade sa má uležiavať? Aby mi ten tvaroh niečo nevyparatil do Vianoc.

To aj ííízi je Chichocem sa, vianočná brnkačka. No a koľko uležať? Tak vraj niekoľko týždňov čo ja nemám odvahu odskúšať. Ja dávam štóle týždeň, maximálne dva a viac nevydržím Veľký úsmev.

Cca 1,5kg štola, nikto iný doma to nebude jesť. To dám za 5 dní. Veľký úsmev Stačí upiecť budúci týždeň.

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev sa tu rehocemÁnoÁnoÁno

Robievam takú istú len nedávam marcipán a viac kandizovaného ovocia a vydrží dobre zabalená v alobale aj 4 týždne. Tam sa nemá čo pokaziť, tvaroh je súčasťou cesta čiže je upečený, iné by bol ako plnka. Nebojte sa Veľký úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok