reklama

Vianočná tvarohová štóla s marcipánom

Pridal/a anjeli dňa 06. 12. 2017 - 19:31 - Recepty anjeli
Vianočná tvarohová štóla s marcipánom, Koláče, recept, anjeli

reklama

Ďalšia vianočná dobrota, ktorú ale treba upiecť skôr, aby sa chute pekne rozvinuli.

Ingrediencie
500 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
1 balík prášok do pečiva
2 kusov vajce
250 gramov tvaroh
250 gramov maslo
1 polievková lyžica citrónová kôra
3 polievkové lyžice rum
200 gramov marcipán
150 gramov hrozienka
150 gramov kandizovaná pomarančová kôra
  trocha citrónová kôra
Ostatné:
70 gramov maslo
  trocha práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku zmiešame s kypriacim práškom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, tvaroh, vajcia, rum a zmiesime. Prisypeme nastrúhanú a kandizovanú kôru, hrozienka a znovu premiesime. Cesto necháme 1/2 hodinku pri izbovej teplote odležať.

Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme marcipán, ktorý si nakrájame na dlhé a hrubé pásiky.

Cesto preložíme cez marcipán z jednej aj z druhej strany, jemne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 180 °C, 35-40 minút.

Po upečení potrieme rozpusteným maslom a poprášime práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, dobre zabalíme do alobalu a necháme na chladnejšom mieste odležať.

Doplňujúce obrázky
Vianočná tvarohová štóla s marcipánom, Koláče, recept, anjeli, 1
Výnos
15 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

balalajka, Št, 07. 12. 2017 - 08:03

Ale že ííízi to vyzerá. A ja štólu môžem. Jediná ju jem síce, ale vyzerá to tak, že túto si upečiem Veľký úsmev. Koľko v tom chlade sa má uležiavať? Aby mi ten tvaroh niečo nevyparatil do Vianoc.

anjeli, Št, 07. 12. 2017 - 12:31

To aj ííízi je Chichocem sa, vianočná brnkačka. No a koľko uležať? Tak vraj niekoľko týždňov čo ja nemám odvahu odskúšať. Ja dávam štóle týždeň, maximálne dva a viac nevydržím Veľký úsmev.

balalajka, Št, 07. 12. 2017 - 12:37

Cca 1,5kg štola, nikto iný doma to nebude jesť. To dám za 5 dní. Veľký úsmev Stačí upiecť budúci týždeň.

M.á.r.i.a, Št, 07. 12. 2017 - 19:47

Robievam takú istú len nedávam marcipán a viac kandizovaného ovocia a vydrží dobre zabalená v alobale aj 4 týždne. Tam sa nemá čo pokaziť, tvaroh je súčasťou cesta čiže je upečený, iné by bol ako plnka. Nebojte sa Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama