Plnené canelloni...

Popis

niečo chutné z Talianska...Mrkám

Plnené canelloni... - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

250gramovcanelloni
250gramovmletého mäsa (najlepšie hovädzieho, ale môže byť mix s bravčovým)
1kuscibule
3strúčikycesnaku
750gramovneočistenej mrkvy (následne ju očistíme)
150gramovšunky
400gramovolúpaných rajčín (buď si doma sparíme, olúpeme a nasekáme alebo kúpime hotové)
 trochaoleja
250millilitrovzeleninoveho vyvaru
500millilitrovmlieka
50millilitrovsmotany na šľahanie
2polievkové lyžicehladkej múky
1kusmozzarelly
100gramovparmezánu (alebo iného tvrdého syra)
 trochaoregána
 štipkamuškátového orieška
 štipkasoli
 štipkaml.čierneho korenia

Inštrukcie

Očistenú mrkvu si nahrubo nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, šunku na kocky... Na rozpálenom oleji si orestujeme cibuľu, po  chvíľke pridáme šunku, keď sa trochu osmaží, pridáme mrkvu, cesnak, mäso, polovicu paradajok, osolíme, okoreníme ml.čiernym korením a pod pokrievkou dusíme... pustí si vlastnú šťavu, takže nepodlievame, ale občas premiešame. Asi po 15 minútach odstavíme a necháme vychladnúť, aby bolo vlažné. Zapekaciu misku vymastíme olejom. Canelloni naplníme skoro vychladnutou plnkou /akoby sme kŕmili kačicu Veľký úsmev, najlepšie to ide rukou, ale komu sa nechce zababrať, môže použiť aj čajovú lyžičku/. Naplnené canelloni poukladáme tesne vedľa seba. Navrstvíme zvyšok rajčín.

Mlieko, vývar, smotanu a múku zmiešame, pridáme muškátový oriešok, oregano, osolíme. Zalejeme canelloni, poukladáme na plátky nakrájanú mazzarellu a posypeme strúhaným syrom /parmezánom/. Pečieme neprikryté 30 minút na 180 °C.

Poznámky

... a v prílohe sú moji najväčší pomocníci - manžel strúha syr a Alex /psík/ striehne, kedy mu spadne

Postup: 

Plnené canelloni... - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

čo su to canelloni??

predpokladam že druh cestoviny ,ale  som o nich ešte nepočula, kde sa kupuje?

Sú  to cestoviny Úsmevhttps://www.google.sk/search?q=cannelloni&client=firefox-b&biw=1280&bih=913&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwis8M7I98fNAhUDtRQKHV5zCtcQ_AUIBigB#tbm=isch&q=cestoviny+cannelloni&imgrc=ZMuIlMtViHeufM%3A

sú to také asi 10 cm dlhé valčeky s priemerom 1,5 cm... Dajú sa kúpiť vo väčších potravinových reťazcoch  alebo keď ja taliansky týždeň tak ich máva aj L..l

Mňam, vyskúšam. Ja robievam plnené zmesou mletého mäsa-syra-cesnaku a zalievam rajčinovou omáčkou so syrom Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok