reklama

Spracovanie mäska pre malého papkáča

FlowerFairy , 05. 01. 2009 - 16:17

reklama

Ahojte dievčence, možno je to hlúpa otázka, ale o chvíľu začneme papať mäsko a chcela by som vedieť, ako sa to robí. Môžem kúpit napríklad chladené kuracie prsia, uvariť, pomixovať spolu so zeleninkou a zamraziť? Máte nejaké tipy?
Ďakujem a prajem všetkým pekný dníček Slnko Kvietok


reklama


reklama

eva m, Po, 05. 01. 2009 - 18:59

ahoj flowerfairy,
vobec to nie je hlupa otazka, naopak. Ja som robila tak, ze som kuracie masko (chladene) uvarila so zeleninou - mrkva, hrasok..., pomixovala - tak ako pises, urobila som si porcie a tak som to zamrazila. Potom som si vzdy jednu porciu vybrala z mraznicky. Neskor som nemixovala, ale nadrobno pokrajala, prip. popucila. Mozes si urobit rozne kombinacie - s mrkvou, alebo so zemiakom, ryzou, alebo s brokolicou atd. a striedat to. Jasne, bez soli a s malilinkou kvapockou olivoveho oleja.
Mozes pouzit aj jemnucku telacinku, alebo kralicie masko.
Eva Slnko

hybrida, Po, 05. 01. 2009 - 20:34

tak u nas sa pomixovane masko zmrazovalo zvlast, davala som to do foriem na lad a tak isto aj zeleninku dusenu na pare, ked bolo zmrazene vyklopila a mala kocky, podla toho akoSlnko chutilo mohla som miesat pomer roznej zeleninky a maska, a podla toho co dochadzalo som dorabala na zmrazovanie, olivovy olej som pridavala az pred podavanim

este doplnim Evku aj morcacie masko mozes.

Mne pomohol sa v prikrmovani zorientovat special o vyzive, mama a ja , a su tam vsakovake receptiky.

FlowerFairy, Ut, 06. 01. 2009 - 09:30

Ďakujem baby, to mi pomohlo. Uz sa tesim ako mu to budem pripravovat a ako sa zase bude rozculovat, ze co mu to davam zacudne veci jest Veľký úsmev Vyskusame vsetko masko, len s tym kralicim mam problem, lebo mam citovy vztah ku kralikom, kedze som jedneho mala u nasich ako domaceho milacika zlatuckeho hunateho. Chudacik prave teraz na silvestra ho museli dat uspat, lebo bol velmi chorucky. Plačem
Ale nejde o to. Este raz diiik a prajem pekny dnicek Slnko Kvietok

desina40, St, 07. 01. 2009 - 09:18

poznam problem so zajkami.Chovali sme zajkov a staršie dcéry sa s nimi hrávali,takže ak som potom robila na obed zajaca, musel byt v takej forme, aby sa nedalo spoznat, čo to je. Ale naozaj je to vyborne dietne masko. Ja si kuracie prsia nakrájam na male kusky, zamrazim, a každý druhy den, vezmem kusok, pridam zeleninu,zemiak,a varim. ale malý ma už skoro ,takže toto ma už tak velmi netrapi,skor to ako mu mam ochutit jedlo, zda sa mi že mu prestáva chutit,take nemastne neslané.Sem tam samu ujde od niekoho z rodiny aj niečo dospelácke,takže uvarené masko so zeleninou už moc nechce jest.Viete aké ochucovadlá možem použit pre 11 mesačné dieta?Veľký úsmev

eva m, St, 07. 01. 2009 - 09:21

bylinky su dobre - bazalka, oregano, pazitka, petrzlenova vnat, mata... a koreniny - rasca, safran, paprika...
Eva Slnko

desina40, St, 07. 01. 2009 - 09:58

eva,myslis že to už može? Malý sa nam z niečoho začal vyhadzovat,nevieme prist na to že z čoho. Z ovocia zatial jedol len jablko a banan, zelenina zemiak, mrkva, hrasok,brokolica,cukina, karfiol,samé normálne veci a kožiarka povedala na tie vyrážky,že je to elergiana jedlo. Mal aj tyzden bez ovocia, aj zeleninu som obmedzila a povyhadzuje sa aj tak, Tak neviem či napr.bazalka alebo paprika nemože tiež vyvolat vyrážku.ale skusit možem. dakujemTlieskam

eva m, St, 07. 01. 2009 - 10:22

desina, pridavaj opatrne, vzdy len jednu novu vec - vsak to poznas, aby si videla, ci drobcek zareaguje.
Ak je teraz vyhadzany, hadam radsej pockaj, kym to prejde.
Eva Slnko

desina40, St, 07. 01. 2009 - 15:59

tak som to aj robila,kedze bol na Nutrilone hned od začiatku, prikrmy sme dávali od začiatku 5.mesiaca, po jednom pomaly. Nič mu nebolo. potom v septembri dostal anginu a akoby sa u neho chorobou spustila alergia. Zda sa mi, že sa vyhadzuje ked je prechladnuty, alebo mu lezie zub..je to možné?Objímam

adus, St, 14. 01. 2009 - 16:01

Je, celkom určite, mávala to moja dcéra, čím "vážnejšia" (silnejšia) bola choroba, tým viac bola vyhádzaná, trikrát musela byť kvôli tomu aj hospitalizovaná, lebo sa jej urobili úplné mapy po celom telíčku. Robili jej aj testy (snáď všetky čo sú) a žiadnu konkrétnu alergiu jej nezistili. Potom jednu lekárku napadlo sa bližšie pozrieť na "sprievodné javy" a zistili sme, že vždy keď sa jej to stalo, mala angínu. Lekárka to potom vysvetľovala tak, že jednoducho keď telo musí bojovať na jednom fronte (angína) viac, nestíha už toľko na ostatných. Vyrástla z toho úplne bez problémov, dnes je z nej fešná maturantka a už dobrých 10 rokov nič také nemala.
Ešte by som ale rada aj k tej potrave pre bábätká - celkom určite by som nikdy nepoužívala zmrazené potraviny na PRÍPRAVU stravy pre takto maličké dieťa a už vôbec nie, keď by som mala v úmysle navariť toho viacej a dať to opätovne zamraziť. To je jedna z hlavných zásad narábania so zmrazenými potravinami - čo raz bolo zmrazené a potom rozmrazené, sa NIKDY nemá opätovne zmrazovať! Ani nie tak, že by to bolo nejako extra škodlivé, ale nemá to už potom vlastne nijaké výživné hodnoty, naviac ani konzistencia takýchto potravín nebýva najvábnejšia. No a neodpustím si ani to, že teda pre mňa je nepredstaviteľné aj to, aby som takto malinkým detičkám dávala mrazený pokrm, aj keď by bol primárne uvarený z čerstvých surovín. Keďže ide o varenie malého množstva a vlastne tým najjednoduchším spôsobom (ozaj len dám do vody a varím) tak to netrvá tak dlho aby sa to nedalo robiť vždy čerstvé. Ja som mojim, keď boli takíto malinkí dokonca nedávala ani prihrievané, nie to že mrazené.

eva m, St, 07. 01. 2009 - 16:23

pokial viem, moze to spolu suvisiet, ale spytaj sa lekarky.Kvietok
Eva Slnko

desina40, Št, 15. 01. 2009 - 09:33

ahoj, adus. Ja si vediem taký malý denníček,čo akedy malý papal,už od narodenia, a zapisujem aj ine veci, takže naozaj som zistila,že je vyhádzaný pri nejakom oslabeni organizmu. 1krát mu to spustila angina,bohužial absolvoval ju už ako 6 mesačný, sem tam nádcha,zuby, Lebo som vyradovala aj potraviny,čo jedol,až ostal len na umelom mlieku a zemiakoch,a vyhodilo sa mu to aj tak. A to zmrazovanie,nuž masko musim mat v mrazničke a na dedine vzimnom obdobi aj nejaku tu zeleninu,čerstvu tu kupim len mrkvu a zemiaky. Mam sice možnost ist niekde do tesca a pod.,ale tam je tiež len mrkva ,zemiaky a tá ostatná zelenina,no,pestovaná na vode s umelým hnojivom. Myslim,že karfiyol v zime je taký napumpovany hnojivom, že je lepšie si v lete kupit a zamrazit.To iste plati aj o ostatnej zelenine. Objímam

adus, Št, 15. 01. 2009 - 15:40

Ahoj, desina,
písať si denníček je dobré, pri prvom som to robila aj ja, potom som už nestíhala Mrkám - potom si vieš naozaj nájsť odpovede na mnohé otázky. Vidíš - tá angína sa aj u teba našla, potvora jedna. Ak to ale nie je nič iné (teda žiadna skutočná alergia), tak z toho určite vyrastie.
To čo píšeš, že si zamrazíš svoje vlastné dochované, dopestované, aby si mala po celý rok kvalitné potraviny je v poriadku, tam skôr išlo o to, že už by sa to nemalo potom druhýkrát mraziť - čiže z mrazeného uvaríš väčšiu dávku, rozdelíš na porcie, ktoré zamrazíš (2x) a potom postupne vyťahuješ. To sa neodporúča ani pre dospelých, nie to ešte pre detičky.
Ale napríklad moja švagriná, čo bez kompletného make-upu nešla ani smeti vyniesť varila svojim tak, že nakúpila mrazenú zeleninovú zmes, navarili dávku ako pre sovietsku armádu a potom dala zamraziť - krpci aj mesiac jedli to isté zmrazené jedlo, chúďatá malé, hlavne že ona mala čas lakovať si nechty.
Takže držím palce, aby sa to s tou alergiou ukázalo byť podobné ako u nás - čiže nič vážne a nech ti zeleninka pekne rastie.

-, Št, 15. 01. 2009 - 19:25

ja som teda stravu nikdy nemrazila. Nicol (1,5 roka) už papá zarovno s nami a potraviny ktoré jej ešte moc nedávam nahradím kupovanou zelenino mäsovou výživou. Sú drahé, ale som si istá, že slečinke nezaťažujem orgány soľou alebo nežiaducími bylinkami.
Len som chcela dodať- rybie mäso je najzdravšie a keďže detičkám sa iba ťažko pripravuje, začala som slečinke kupovať tuniaka v paradajkovom náleve. Raz do týždňa jej polovicu malej plechovice zmiešam so zemiakovou kašou a tým pádom raz týždenne papá rybičkuÚsmev
Keď som to spomenula krstnej mame- detskej lekárke, tak ma nanajvýš chválila. Vraj toto ju nenapadlo. Sesternica má 8 mesačnú slečinku a tento grif už prebrala tiež- ryby= najzdravšie mäso, tuniak= hydina medzi rybami /hydina je najzdravšie bežné mäsko, tak zatoChichocem sa / kečup= má antirakovinové účinky.
Takže šup šup a najlepšie na tom je, že druhú polku taj maličkej plechovky zjem ja s 2 pečivami. Takže sme najedené obe do 30SkÚsmev Chichocem sa

adus, Št, 15. 01. 2009 - 22:59

Ja som robievala rybacie filety s trochou cervenej sladkej papriky a trochou mletej rasce, par kvapiek oleja a trocha podliat vodou - takze sa vlastne "dusila", k tomu zemiakova kasa a isli sa toho uzrat decka, ako to mali radi. Zaujimave je, ze som k tomu najcastejsie robila "cervenu" (rozumej rajcinovu) polievku - takze vlastne skoro to iste ako ty, len rozdelene do dvoch samostanych "jedal".

-, Pi, 16. 01. 2009 - 12:10

Úsmev Malá sa toho tiež nevie dojesťÚsmev A ja som rada, síce sa snažím stravovať našu rodinu najmä na hydine, aj nejaké červené mäsko papáme /teda ja nieChichocem sa / a tak je tá ryba príjemné osvieženieÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama