
balalajka
reklama
Klasický perník nikdy nie je zlý.
Ingrediencie
400 | gramov | hladká múka |
300 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | lekvár |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | deciliter | olej |
Postup
Sypke suroviny premiesat, pridat mokre a walla cesto na svete. Dlho nemiesat, len kym sa spoji.
No a teraz uz len naliat na plech, alebo do kosikov na mafiny ( z tejto davky vide 24 ks) alebo do pologulatych foriem ( tie 24 kusov).
Piect dokial nie je sparatkovy test nelepivy. Zdobit dla casu a chuti. Poliat cokoladou, posypat cukrom, ci nechat len tak.
Výnos
1 Plech
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty