
Halušky u nás doma varievame celkom často. Špenátové, maslové aj zemiakové. Sem tam, hlavne keď ma chytí záchvat šetrnosti varievam aj haluškovú polievku. Používam na to vodu, v ktorej sa varili halušky. Vždy v nej nechám aj pár halušiek.
1 | liter | voda |
2 | kusov | zemiak |
1 | kus | tavený syr |
1 | zväzok | vňať |
Z vody po varení halušiek vyberiem pár halušiek, aby sa nerozvarili. Pridám do nej zemiaky nakrájané na kocky a kocku taveného syra a dám variť. Syr môže byť akýkoľvek, aj zvyšok z chladničky. Varím, pokiaľ sa zemiaky neuvaria. Ak syr nie je rozpustený, tak ho rozmiešam. Vložím zvyšné halušky, pridám nasekanú vňať a hotovo
Nakoľko voda po varení je slaná, polievku už nie je obyčajne potrebné soliť. Ale pre istotu vyskúšajte. Ak sa vám prípadne zdá polievka príliš slaná, prilejte naberačku vody a nechajte prevariť. Neslanú ľahko dosolíte.
Som rada, že nie sme jediná rodina, kde sa používa voda z halušiek na polievku. :) Mama nechá primerané množstvo vody, pár halušiek, pridá mlieko a každý si tam už dá čo chce. Mne sú tieto spôsoby z minulosti, keď nesmelo nič vyjsť nazmar, veľmi sympatické a trvám na tom, že by sme si ich mali osvojiť.
Na začiatok by v mnohých rodinách stačilo keby nekupovali blbosti, ale len to, čo zjedia. Keď vidím, čo sú schopní ľudia vyhodiť, lebo sa to pre ich veľké oči, pokazilo, tak by som ich najradšej vyfackala. Ja som na plytvanie strašne alergická...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sestra robi tusim podobnu s bryndzou, akurat tam uz tusím zemiaky nedáva, len asi nechá viac halusiek. ;)