
Dzeny | Petržlenový krém
reklama
Nahromadil sa mi doma petržlen, tak som ho zlikvidovala:)
Ingrediencie
4 | kusov | zemiak |
8 | kusov | petržlen |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | litre | voda |
Postup
Zemiaky a petržlen nakrájame na kocky, opražíme ja 1 PL masla. Zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom, pridáme 1 PL masla, necháme prevrieť.
Korenie môžete použiť hocijaké, ja som nedala žiadne, petržlen je dostatočne aromatický. Viem si predstaviť, že by tomu pasovalo biele korenie, ale nemala som doma:)
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
Aj ja;) inak by to asi skončilo v mrazničke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super
milujem také krémové polievky