Nahromadil sa mi doma petržlen, tak som ho zlikvidovala:)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | zemiak |
8 | kusy | petržlen |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | litre | voda |
Inštrukcie
Zemiaky a petržlen nakrájame na kocky, opražíme ja 1 PL masla. Zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom, pridáme 1 PL masla, necháme prevrieť.
Korenie môžete použiť hocijaké, ja som nedala žiadne, petržlen je dostatočne aromatický. Viem si predstaviť, že by tomu pasovalo biele korenie, ale nemala som doma:)