
M.á.r.i.a | Polievka z bielej reďkovky - vodnice
U nás stále prší a je chladno, treba sa trochu zohriať. V chladničke sa na mňa pozerala vodnica, skončila v polievke. Prekvapila ma, bola výborná
Ingrediencie
3 | kusov | biela reďkovka guľatá |
1 | kus | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | kus | bobkový list |
1 | štipka | kardamóm mletý |
1 | štipka | chilli lupienky |
2 | decilitre | mlieko |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | plátok | maslo |
soľ | ||
mleté korenie |
Postup
Očistíme zeleninu, cibuľu nakrájame na drobno, vodnicu a zemiaky na kocky.
Cibuľu restujeme na oleji do sklovita, pridáme vodnicu so zemiakom a chvíľku opečieme.
Zalejeme asi 1 litrom vody, pridáme bobkový list, soľ, korenie a varíme do zmäknutia zeleniny.
Potom rozmixujeme ponorným mixérom - nezabudnime vybrať bobkový list.
Dolejeme mlieko, pridáme kardamóm a chilli (nemusí byť) a necháme zovrieť, ak je polievka moc hustá, prilejeme vodu alebo trochu mlieka.
Odoberieme jednu naberačku, v ktorej rozmiešame kyslú smotanu, aby neboli hrčky a pomaly vlejeme do polievky. Už nevaríme. Dochutíme podľa potreby.
Na záver opečieme slaninku a plátok položíme do taniera s polievkou.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.