Rýchlovka, najlepšie z čerstvého špenátu

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1 | zväzok | čerstvý špenát |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | staršie pečivo |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | strúhanka |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
Inštrukcie
Najskôr si pripravíme cesto na halušky - zamiešame vajíčko, strúhanku a postupne prisýpame polohrubú múku, aby sme dostali cesto, z ktorého sa budú dať lyžičkou vykrajovať halušky.
Na rozpálenom oleji opečieme cesnak, pridáme očistená špenát, zalejeme vodou. Pridáme staršie pečivo rozdelené na menšie kúsky. Privedieme k varu. Krátko povaríme, rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Podľa potreby osolíme.
Do vriacej polievky lyžičkou vykrajujeme halušky. Necháme prevariť. Keď halušky vyplávajú na povrch, polievka je hotová.