Teda, ja som síce odporcom rôznych kuchynských vymožeností, ale parný hrniec máme.
Neviem, či ho používam na zdravšie varenie, ale výborne sa v ňom robia parené buchty, domáce knedle.
Ale teda, občas mám aj záchvat zdravého varenia - losos nemá chybu. A zemiaky, zelenina nepotrebujú ani soľ. Sú výborné len tak. Skúšala som aj kuracie mäso, len to treba ochutiť. Prípadne po "uparení" na chvíľu ešte zapiecť v rúre, aby získalo výraznejšiu chuť
Ja mám taký hrniec, ktorý má aj nádobku, kde sa dá variť napríklad mäso naložené v nejakej omáčke. Prípadne aj ryža. Ale tá sa na môj vkus varila príliš dlho.
treba si dať pozor na to, aby sa to celé ľahko čistilo, lebo napríklad z rýb mi to celkom dosť pozatekalo a potom bol trošku problém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Divčatá, uvažujem o kúpe parného hrnca. Rada by som varila zdravšie, rýchlejšie a počula som, že jedlo z parného hrnca je aj chutnejšie. Kamoška sa so mnou podelila o svoje skusenosti. Spominala, že si mám dať pozor na to, aby elektrická časť bola nezávisla od varnej nádoby, kvôli umývaniu.
Dievčatá, ktoré máte parný hrniec, aké sú vaše skúsenosti? Čo by ste mi poradili, načo si mám dať pozor pri kúpe parného hrnca? Dá sa pripravovať jedlo na pare, aj na klasickom plynovom šporáku v špecialnej nádobe? Je rozdiel vo výsledku?
Ďakujem veľmi pekne za vaše rady a skúsenosti.