Zdravé prevedenie obľúbených lievancov

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | banány |
2 | hrste | ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | psyllium |
3⁄4 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | kusy | vajcia |
hladká múka | ||
500 | mililitrov | kefír |
1 | balík | tvaroh ochutený |
1 | hrnček | džem |
olej |
Inštrukcie
Ovsené vločky a psylium zalejeme kefírom a cca 10 minút odstať. Premiešame.
Pridáme sódu bicarbonu , cukor, vajcia a roztlačené banány. Cesto zahustíme podľa potreby múkou.
Husté cesto ďalej spracovávame ako klasické a na panvici tvoríme lievance.
Po tom ich zliepame džemom, alebo tvarohom. Ja som volila len samostatné s tvarohom na vrchu.