
Frommykitchendotcom | Cuketové fašírky s teľacím mäsom
Zdravý a chutný obed
400 | gramov | teľacie mäso |
1 | kus | cuketa |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | detská krupica |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
olej | ||
trocha | strúhanka |
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 19 minút postáť, aby pustila vodu. Po odstátí ju “vyžmýkame” rukami, pridáme mleté mäso, vajcia, krupicu, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame.
Hotovú zmes zvyknem nechať postáť 15 minút, aby chute pekne prešli.
Pripravíme si panvicu s olejom a rukami formujeme fašírky, ktoré zľahka obalíme v strúhanke. Pečieme do zlatista z oboch strán.
Pre zdravšiu verziu ich môžete piecť aj v rúre na plechu s papierom a stačí, ak ich len trochu pokvapkáte olejom. Dobrú chuť :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty