
Martuška 123 | Čiernohorský rezeň
Vynikajúce bravčové rezne v zemiakovom cestíčku. Použiť môžete bravčové karé alebo krkovičku. Výborné budú so zemiakovou kašou. Uvedené ingrediencie sú orientačné.
3⁄4 | kilogram | bravčové karé |
100 | gramov | syr |
Cestíčko: | ||
3 | kusov | vajce |
4 | kusov | zemiak |
50 | gramov | hladká múka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | majoránka |
Zemiakové cestíčko: Zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme pretlačený cesnak, vajíčka, soľ, korenie, majorán a múku. Dobré premiešame, cestíčko nemá byť veľmi husté .
Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme. Zľahka obalíme hladkej múke, potom obalíme v cestíčku.
Na rozohriatom oleji vypražíme z oboch strán. Nakoniec posypeme postrúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty