
Martuška 123 | Bravčové karé s horčicovou omáčkou
Výborné šťavnaté pečené bravčové mäso s horčicovou omáčkou a slovenskou ryžou.
600 | gramov | bravčové karé |
4 | strúčiky | cesnak |
3 | kusov | bobkový list |
1⁄2 | čajová lyžička | provensálske korenie |
olej | ||
Omáčka: | ||
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | horčica |
1 1⁄2 | decilitre | mlieko |
3 | decilitre | vývar |
Bravčové karé bez kosti v celku prudko zo všetkých strán opečieme. Dáme na pekáč aj s olejom, okoreníme napr. korením na pečené mäso, osolíme. Na vrch dáme bobkový list a neočistené strúčiky cesnaku , podlejeme vodou cca 1 1/2 dcl prikryjem a pečiem asi 1 hod.
Omáčka: Na oleji opražíme múku, zalejem mliekom. Horčicu rozmiešame vo vývare (prípadne rozriedime bujón) prilejeme, aj výpek z mäsa pridáme do omáčky. Ak treba osolíme ale radšej ochutnáme lebo vývar môže byť slaný. Precedíme cez sitko.
Podávame so slovenskou ryžou alebo klasickou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty