
Slavka K | Chrumkavé šťavnaté kuracie rezne
Vynikajúce kuracie rezne so sezamovými semienkami, obalené v kukuričnej strúhanke, alebo rozmixovaných corn flakes. Takto obalené sú menej mastné a chutnejšie ako klasické.
500 | gramov | kuracie prsia |
2 | kusov | vajíčka |
200 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | kukuričná strúhanka |
soľ | ||
korenie | ||
50 | gramov | sezamové semienka |
Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme. Z jednej strany ich obalíme v zmesi korenia (sladká paprika mletá, sušený cesnak a cibuľa, rasca mletá, čierne mleté korenie, tymian sušený, oregano, majorán sušený, rozmarín drvený).

Potom ich obalíme z oboch strán v hladkej múke, následne v rozšľahanom vajíčku. Z druhej strany (z tej kde sme nedali korenie) posypeme sezamovými semiačkami (buď len svetlými, alebo len čiernymi, prípadne mix oboch).

Na záver rezne obalíme z oboch strán v rozmixovaných corn flakes, alebo v kukuričnej strúhanke. Kukuričná strúhanka nenasiakne olej tak ako klasická. Rezne sú s použitím či už kukuričnej strúhanky alebo rozmixovaných corn flakes chutnejšie, chrumkavejšie ako klasické. Vypražíme ich z oboch strán na rozpálenom oleji.

Kto ma rád chrumkavejšie, chutnejšie, šťavnatejšie a málo olejové rezne, je to tá správna voľba. Podávame so zemiakmi.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty