
dasa_ | Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Jemné a šťavnaté plátky kuracieho mäsa v lahodnej krémovej omáčke zo šampiňónov.
600 | gramov | kuracie prsia |
250 | gramov | šampiňóny |
50 | gramov | slanina |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá paprika |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana 16% |
2 | polievkové lyžice | ríbezľový lekvár |
Šampiňóny očistíme a rozštvrtíme. Cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky.
Kuracie prsia rozrežeme na plátky - každý jeden kúsok po dĺžke rozrežeme na 3 až 4 plátky po celej ploche.
Na tanieri zmiešame múku, soľ a koreniny.
Do vhodného hrnca vložíme slaninu a zapálime oheň. Necháme ju chvíľu vypiecť. Prilejeme 1 lyžicu oleja, pridáme cibuľu a spolu restujeme. Pridáme šampiňóny a spolu opekáme
Pripravíme si druhú panvicu, rozpálime, pridáme olej. Každý kúsok mäsa obalíme v múke s koreninami. Vložíme na panvičku, necháme zatiahnuť. Preložíme do hrnca so šampiňónmi.
Rovnako postupujeme so všetkými kúskami mäsa.
K mäsu v hrnci prilejeme asi 1dcl vriacej vody a dusíme 20 minút.
Mäso a časť šampiňónov vyberieme. Vlejeme šľahačku, pridáme kyslú smotanu a ríbezľový lekvár a rozmixujeme pomocou ponorného mixéru. Ak chcete jemnejšiu omáčku, môžete prepasírovať.
Mäso vložíme naspäť do omáčky.
Podávame s ľubovoľnou prílohou - výborná je knedľa, cestovina, ryža aj zemiaková kaša.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty