
Slavka K | Kuracie prsia na horčicovej omáčke
Recept na vynikajúce kuracie prsia s chutnou omáčkou a ryžou. Môžete použiť aj vykostené kuracie stehná.
500 | gramov | kuracie prsia |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1⁄2 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | horčica dijonska |
1 | čajová lyžička | horčica celozrnná |
1⁄2 | hrnček | biele víno |
1 | hrnček | smotana na šľahanie |
1⁄2 | čajová lyžička | tymián sušený |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie |
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ale môžu byť aj plátky. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na oleji do mäkka. Odložíme bokom.
Na tej istej panvici roztopíme maslo a krátko opečieme nakrájanú cibuľu alebo šalotku a cesnak. Cca 2 minúty. Podlejeme kuracím vývarom alebo bielym vínom, ja som použila prosecco, môžete dať aj jeden hrnček. Pár minút povaríme, aby sme zredukovali tekutinu.
Pridáme smotanu na šľahanie, ak nemáte, môžete použiť aj smotanu na varenie, horčicu dijonskú, hrubozrnnú môžete, nemusíte aj tymian. Cca 5 minút povaríme za stáleho miešania kým omáčka zhustne. Ochutnáme omáčku a podľa potreby dosolíme a okoreníme.
K omáčke pridáme mäso, aby sa zohrialo. Podávame s ryžou.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty