reklama

Strapaté kuracie rezne

Pridal/a melisa dňa 17. 01. 2025 - 08:11 - Recepty melisa
Strapaté kuracie rezne, Hlavné jedlá, recept, melisa

melisa | Strapaté kuracie rezne


reklama

Recept na úžasné, mäkké šťavnaté kuracie rezne vhodné na nedeľný obed. Kuracie prsia nakrájané na rezance, spojené chutným cestíčkom a krátko vypražené.

Ingrediencie
600 gramov kuracie prsia
200 millilitrov kyslá smotana
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice hladká múka špeciál
2 čajové lyžičky Gustin
2 strúčiky cesnak
  trocha mleté korenie troch farieb
2 polievkové lyžice chilli omáčka sladká
  soľ
  rastlinný olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie prsia umyjeme osušíme, pokrájame na rezne a potom na tenké rezančeky. Vložíme do nádoby.

Cestíčko: Do misky dáme smotanu, rozšľahané vajíčka, múku, škrob a vyšľaháme metličkou, aby sa všetko spojilo. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté korenie troch farieb podľa chuti, môže byť aj mleté čierne korenie, chilli omáčku, soľ podľa chuti a premiešame. Kto nemá rád pikantné chilli vynechá.

Do pokrájaného mäsa postupne pridávame omáčku, aby bola kašovitej konzistencie. Môže trochu zvýšiť. Marinujeme prikryté v chlade, najmenej 4 hodiny, ideálne je 12 hodín. Ak sa po marinovaní zdá mäsko husté, pridáme zvyšnú marinádu.

Mäso kladieme lyžicou do panvice s rozpáleným olejom a vytvoríme malé placky, plameň znížime. Vypražíme do zlatista. Po upražení položíme na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný tuk. 

Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým zeleninovým šalátom. 

Sú naozaj výborné, šťavnaté.

Dobrú chuť!

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama