
melisa | Strapaté kuracie rezne
Recept na úžasné, mäkké šťavnaté kuracie rezne vhodné na nedeľný obed. Kuracie prsia nakrájané na rezance, spojené chutným cestíčkom a krátko vypražené.
Ingrediencie
600 | gramov | kuracie prsia |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | hladká múka špeciál |
2 | čajové lyžičky | Gustin |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | mleté korenie troch farieb | |
2 | polievkové lyžice | chilli omáčka sladká |
soľ | ||
rastlinný olej |
Postup
Kuracie prsia umyjeme osušíme, pokrájame na rezne a potom na tenké rezančeky. Vložíme do nádoby.
Cestíčko: Do misky dáme smotanu, rozšľahané vajíčka, múku, škrob a vyšľaháme metličkou, aby sa všetko spojilo. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté korenie troch farieb podľa chuti, môže byť aj mleté čierne korenie, chilli omáčku, soľ podľa chuti a premiešame. Kto nemá rád pikantné chilli vynechá.
Do pokrájaného mäsa postupne pridávame omáčku, aby bola kašovitej konzistencie. Môže trochu zvýšiť. Marinujeme prikryté v chlade, najmenej 4 hodiny, ideálne je 12 hodín. Ak sa po marinovaní zdá mäsko husté, pridáme zvyšnú marinádu.
Mäso kladieme lyžicou do panvice s rozpáleným olejom a vytvoríme malé placky, plameň znížime. Vypražíme do zlatista. Po upražení položíme na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný tuk.
Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým zeleninovým šalátom.
Sú naozaj výborné, šťavnaté.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.