
dasa_
Jemná tekvicová omáčka doplnená nezameniteľnou chuťou zemiaka pečeného v rúre a duseného mäsa na šťave. Príprava je celkom jednoduchá a rýchla, bez zdĺhavého strúhania.
Ingrediencie
Omáčka: | ||
1 | kus | tekvica |
1 | kus | cibuľa |
4 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
250 | millilitrov | šľahačka |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | soľ |
kôpor | ||
Mäso na šťave: | ||
500 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | polievková lyžica | grilovacie korenie |
Príloha: | ||
zemiaky | ||
maslo | ||
soľ |
Postup
Najskôr dáme piecť zemiaky. Príprava je úplne jednoduchá - zemiaky iba dobre umyjeme a vložíme do teplovzdušnej fritézy. Nastavíme 190 stupňov a pečieme 30 minút.
Ak potrebujeme zemiakov viac alebo nemáme fritézu, zemiaky môžeme poukladať na rošt do elektrickej rúry. Pečieme rovnako. Ak nebudú ešte mäkké, tak pridáme čas. V elektrickej rúre sa zvyčajne pečú dlhšie.
Zemiaky by mali po upečení a stlačení prasknúť. Môžeme na ne potom pridať trošku masla a osoliť.
Tekvicu očistíme, odstránime stred a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájame na kocky a na 2 lyžiciach oleja orestujeme. Pridáme nakrájanú tekvicu, soľ, podlejeme trochou vody a pod pokrievkou dusíme do mäkka asi 12-15 minút. Do hladka rozmixujeme.
V čistom hrnci na zvyšku oleja opražíme hladkú múku. Keď rozvoniava, zalejeme asi pohárom studenej vody a pomocou šľahača rozmiešame. Pridáme rozmixovanú tekvicu a spolu varíme aspoň 10 minút. Nezabudnime miešať. Nakoniec vlejeme šľahačku, rozmiešame kyslú smotanu a ak treba, osolíme. Ak máte radšej výrazne sladkokyslú chuť, tak odporúčam pridať lyžičku cukru a lyžicu octu.
Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance. Zmiešame hladkú múku, obľúbené grilovacie korenie a rezance mäsa v tom obalíme. Samozrejme grilovacie korenie môžeme nahradiť napríklad kari korením, mletou paprikou, cesnakom.... V tom prípade je potrebne dodať aj trochu soli.
Očistíme ďalšiu cibuľu, orestujeme na oleji. Pridáme obalené rezance mäsa. Krátko opečieme, podlejeme 2 lyžicami vody a prikryté dusíme asi 10 minút. Samozrejme môžeme použiť aj iné mäso. V tom prípade bude príprava dlhšia
Na záver môžeme pridať jemné vetvičky kôpru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty