
dasa_ |Morčacie stehno s mrkvou
Určite nie som sama, čo milujem recepty z jedného hrnca. Pridáte suroviny v stanovenom poradí a potom už iba občas premiešate. K tomu ako príloha môže byť v podstate čokoľvek - ryža, chlebík, cestoviny, maslové halušky....
900 | gramov | morčacie stehno horné |
1 | kus | cibuľa |
4 | kusov | mrkva |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | horčica |
2 | polievkové lyžice | olej |
Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska asi 2 cm hrubé. Mäso nakrájame na väčšie kocky.
Na oleji restujeme cibuľku na plátky. Pridáme mäso a necháme zatiahnuť. Osolíme, okoreníme, pridáme mrkvu. Ak treba, podlejeme trochou vriacej vody alebo vývaru, ale morčacie stehná zvyčajne pustia dosť šťavy. Pridáme mrkvu a dobre premiešame. Ak máte radi ostrejšie jedlá, môžete pridať aj čili vločky.
Prikryjeme a za občasného miešania dusíme asi hodinu. Ak treba, prilievame vriacu vodu alebo vývar. asi 15 minút pred dokončením pridáme lyžicu horčice (najlepšej, akú máme).
Podávame s ryžou, prípadne cestovinou, haluškami. Alebo aj iba s čerstvou bagetou alebo chlebíkom.
A keď niečo ostane, môžete pridať napríklad hrášok, kukuricu, varenú ryžu a máte výborné rizoto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty