
dasa_ | Segedín z morčacieho stehna
Tak ako mnohé veci aj segedínsky guľáš vraj vznikol náhodou. Reštauračný kuchár už odišiel domov a prišiel hladný hosť. Aby ho uspokojili, zmiešali zvyšný guľáš, kyslú kapustu a smotanu. A hľa - nové jedlo je na svete. A ešte aké jedlo. Zimná klasika mnohých našich domácností.
Ingrediencie
1 | kilogram | morčacie stehno horné |
3 | kusov | cibuľa |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | kilogram | kyslá kapusta |
1 | polievková lyžica | mletá paprika |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
250 | millilitrov | smotana sladká |
100 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Postup
Vystriedali sme viaceré druhy mäsa. Momentálne nám najviac chutí z horných vykostených morčacích krídel. Ak máte radi iný druh mäsa, použite to. Napríklad bravčové pliecko.
Najskôr nakrájame mäso na potrebné kocky. Potom nakrájame cibule na kocky. Dáme variť asi 1l vody
Vo vhodnom hrnci rozohrejeme olej a restujeme cibuľu do zlatista. Pridáme kocky mäsa a restujeme do biela. Pridáme papricku, mleté čierne korenie, soľ a dobre premiešame. Zalejeme vriacou vodou, premiešame.
Pod pokrievkou dusíme asi hodinu
Kyslú kapustu nakrájame na drobnejšie kusy, vyberieme veľké kusy korenia. Kto nemá rád kyslú chyť môže kapustu premyť vodou.
Pridáme k mäsu a dusíme ďalšiu pol hodinu
V 100 ml studenej vody rozmiešame múku, vlejeme do hrnca a spolu prevaríme aspoň 20 minút.
Nakoniec zmiešame spolu kyslú a sladkú smotanu (respektíve podľa chuti), vlejeme do hrnca a necháme prevrieť. Ak z ľubovoľného dôvodu nemôžeme smotanu, tento krok môžeme vynechať.
Podávame s knedľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7 | Brokolicové fašírky
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_ | Jahodová dreň
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.