
Kamila | Pečené morčacie stehno s pečenými zemiakmi a zeleninou
Výborný obed z jedného pekáča.
1 | kilogram | morčacie stehno |
3⁄4 | kilogram | zemiaky |
1 | kus | cuketa |
1 | kus | baklažán |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
štipka | čierne korenie | |
5 | polievkové lyžice | olej |
Morčacie mäso umyjeme, osušíme. V malej miske zmiešame 2 PL oleja, soľ, červenú papriku a čierne korenie a zmesou potrieme mäso z oboch strán.
Pekáč potrebujeme trochu väčší, aby sme popri mäse, mohli neskôr upiecť aj zemiaky, prípadne zeleninu) Mäso zmenší svoj objem.
Na vymastenom pekáči, ktorý je vhodný aj do rúry a dá sa prekryť, (prípadne na samostatnej panvici) krátko opečieme mäso z oboch strán. Preložíme do pekáča, ak sme opekali na panvici. Podlejeme trochou vývaru, alebo horúcej vody, prikryjeme a dáme piecť na cca 45 minúť pri teplote cca 220°C
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, to isté spravíme so zeleninou. PO cca 45 minútach pečenia mäsa, okolo mäsa rozložíme zemiaky alebo zeleninu, alebo aj aj. Mne zelenina nevošla , tak som ju opekala samostatne na panvici na troch oleja. Aj zemiaky aj zeleniny posolíme, môžeme pridať ľubovoľné korenie, ja mám na zemiaky rad rascu. Trochu zemiaky premiešame so šťavou, čo pustilo mäso, pekáč znova prikryjeme a pečieme ešte cca 20 minút, alebo kým nebudú zemiaky mäkké.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty