
Výborný obed nielen na nedeľu:))
Ingrediencie
8 | kusov | kuracie stehná vykostené |
8 | plátky | kuracia šunka |
1 | kus | červená čerstvá paprika |
1 | kus | cibuľa |
8 | plátky | tvrdý syr |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | kilogram | zemiaky |
1 | kus | cibuľa |
trocha | soľ | |
trocha | celá rasca |
Postup
Vykostené kuracie stehná jemne naklepeme pod potravinárskou fóliou, posolíme, posypeme mletým čiernym korením z obidvoch strán. Na každý kus položíme plátok šunky, syra, kúsok papriky, kúsok cibule a zvinieme. Spojíme ihlicou alebo špáradlom.
Zemiaky očistíme, pokrájame na krúžky, pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, posolíme, pridáme celú rascu a premiešame.
Spodok menšej zapekacej nádoby potrieme rastlinným olejom, uložíme polovicu zemiakov, na zemiaky položíme pripravené kuracie rolky a na povrch uložíme zvyšné zemiaky.
Prikryjeme alobalom, pečieme pri teplote 200°C asi 60 minút. Potom alobal odstránime a povrch zapečieme do zlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.
Obed je naozaj vynikajúci. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty