Mangold na smotane s pečeným údeným kuracím stehnom

Pridal/a M.á.r.i.a

Toto jedlo zvykne variť na zelený štvrtok...nuž predbehla som pár dní Chichocem sa potom niečo vymyslím so špenátom....

Mangold na smotane s pečeným údeným kuracím stehnom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

3kusyúdené kuracie stehná
2strúčikycesnak
2polievkové lyžiceolej
2kusyveľké cibule
500gramovmangold
1polievková lyžicamaslo
2strúčikycesnak
1decilitersmotany na šľahanie
sol, biele korenie

Inštrukcie

  1. Na kuracích údených stehnách narežem kožu, celé natriem popučeným cesnakom, nakrájam cibuľu. Do zapekacej misky s vrchnákom nalejem olej, naukladám nakrájanú cibuľu, na ňu poukladám stehná, podlejem trochou vody a dám do rúry piecť ( 180 st. asi 30 min.). Keď sú stehná mäkké vrchnák odložím, zvýšim teplotu rúry a nechám chvíku opiecť.

Mangol nakrájam, sparím vriacou vodou, nechám odkvapkať. Cesnak restujem na masle, pridám mangol a dúsím...trvá to chvíľku, osolím a okorením bielym mletým korením. Na záver zalejem smotanou, nechať prevrieť. Podávam so zemiakovo žemľovou knedlou poliatou cibuľkou s mäsa.

Knedla :
Uvarené zemiaky popučíme, trochu osolíme, pridám nakrájané staršie žemle(rožky) a spracujem s hrubou múkou na nie moc tuhé cesto. Knedličky vyváram v osolenej vode asi 10 min.

Poznámky

Mangold môžeme zameniť za špenát a ak ste odvážne tak za žihľavu. Ako príloha na miesto knedle môžu byť varené zemiaky alebo aj nič...potom to bude myslím vhodné aj na nízsko sacharidovú dietu Úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok