Popis
Toto jedlo zvykne variť na zelený štvrtok...nuž predbehla som pár dní potom niečo vymyslím so špenátom....

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
3 | kusy | údené kuracie stehná |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | kusy | veľké cibule |
500 | gramov | mangold |
1 | polievková lyžica | maslo |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | deciliter | smotany na šľahanie |
sol, biele korenie |
Inštrukcie
- Na kuracích údených stehnách narežem kožu, celé natriem popučeným cesnakom, nakrájam cibuľu. Do zapekacej misky s vrchnákom nalejem olej, naukladám nakrájanú cibuľu, na ňu poukladám stehná, podlejem trochou vody a dám do rúry piecť ( 180 st. asi 30 min.). Keď sú stehná mäkké vrchnák odložím, zvýšim teplotu rúry a nechám chvíku opiecť.
Mangol nakrájam, sparím vriacou vodou, nechám odkvapkať. Cesnak restujem na masle, pridám mangol a dúsím...trvá to chvíľku, osolím a okorením bielym mletým korením. Na záver zalejem smotanou, nechať prevrieť. Podávam so zemiakovo žemľovou knedlou poliatou cibuľkou s mäsa.
Knedla :
Uvarené zemiaky popučíme, trochu osolíme, pridám nakrájané staršie žemle(rožky) a spracujem s hrubou múkou na nie moc tuhé cesto. Knedličky vyváram v osolenej vode asi 10 min.
Poznámky
Mangold môžeme zameniť za špenát a ak ste odvážne tak za žihľavu. Ako príloha na miesto knedle môžu byť varené zemiaky alebo aj nič...potom to bude myslím vhodné aj na nízsko sacharidovú dietu
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť