reklama
Obed, večera alebo aj príloha k mäsu.

Ingrediencie
320 | gramov | tarhoňa |
250 | gramov | šampiňóny čerstvé |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej olivový |
30 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
štipka | rasca drvená | |
trocha | petržlenová vňať čerstvá |
Postup
- Šampiňóny umyjeme a nakrájame na prúžky, cibuľu nadrobno, strúčiky cesnaku na plátky, petržlenovú vňať nasekáme.
- Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme tarhoňu a za stáleho miešania opražíme do zlatohnedej farby.
- Zalejeme vodou, aby jej hladina bola nad úrovňou tarhone najviac 1-1,5 cm. Osolíme, necháme zovrieť, povaríme cca 5 minút a odstavíme zo zdroja tepla. Zakrytú pokrievkou necháme dôjsť.
- Na inej panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a opražíme. Doložíme šampiňóny, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a restujeme do odparenia tekutiny, ktorú huby pustia.
- K šampiňónom pridáme tarhoňu a premiešame. Naložíme na taniere a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte