
dasa_ | Trhané bravčové mäso s cibuľovou omáčkou
Pomaly pečené bravčové mäso s lahodnou cibuľovou omáčkou
1 | kilogram | bravčové pliecko |
3 | kusov | cibuľa |
1 | čajová lyžička | mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
Dokončenie: | ||
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
vývar |
Mäso osušíme a potrieme korením. Namiesto jednotlivých korení môžete použiť aj niektorú hotovú zmes, rôzne grilovacie korenia. Nezabudnite na soľ. Položíme do pekáča, ktorý sa dá zatvoriť.
Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a posypeme mäso.
Bez podlievania pekáč zatvoríme. Ak nemáme zatvárací, dobre prikryjeme alobalom a utesníme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov a pečieme cca 3 hodiny. Naozaj pečieme iba pri nastavení 100 stupňov 🙂
Po tomto čase pekáč vyberieme. Mäso by sa malo už veľmi ľahko oddeľovať aj vidličkou. Mäso vyberieme a potrháme 2 vidličkami na malé kúsky.
Do výpeku s cibuľou pridáme horčicu, sójovú omáčku a trochu vývaru. Zmixujeme ponorným mixérom. Ak chcete extra jemnú omáčku, môžete aj pasírovať.
Podávame s ľubovoľnou prílohou. Ak ostane už iba trochu mäsa a omáčky, môžeme pridaním smotany a napríklad mrazeného hrášku vyrobiť výbornú omáčku na cestoviny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty