
dasa_ | Trhané bravčové mäso s cibuľovou omáčkou
Pomaly pečené bravčové mäso s lahodnou cibuľovou omáčkou
Ingrediencie
1 | kilogram | bravčové pliecko |
3 | kusov | cibuľa |
1 | čajová lyžička | mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
Dokončenie: | ||
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
vývar |
Postup
Mäso osušíme a potrieme korením. Namiesto jednotlivých korení môžete použiť aj niektorú hotovú zmes, rôzne grilovacie korenia. Nezabudnite na soľ. Položíme do pekáča, ktorý sa dá zatvoriť.
Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a posypeme mäso.
Bez podlievania pekáč zatvoríme. Ak nemáme zatvárací, dobre prikryjeme alobalom a utesníme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov a pečieme cca 3 hodiny. Naozaj pečieme iba pri nastavení 100 stupňov 🙂 Aj keď je možné, že pri vašej rúre budete potrebovať vyššiu teplotu, je to vždy individuálne.
Po tomto čase pekáč vyberieme. Mäso by sa malo už veľmi ľahko oddeľovať aj vidličkou. Mäso vyberieme a potrháme 2 vidličkami na malé kúsky.
Do výpeku s cibuľou pridáme horčicu, sójovú omáčku a trochu vývaru. Zmixujeme ponorným mixérom. Ak chcete extra jemnú omáčku, môžete aj pasírovať.
Podávame s ľubovoľnou prílohou. Ak ostane už iba trochu mäsa a omáčky, môžeme pridaním smotany a napríklad mrazeného hrášku vyrobiť výbornú omáčku na cestoviny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty