Veľmi chutný obed z čerstvej kapusty a bravčového mäsa.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | bravčové plece |
1 | kus | cibuľa |
2 | kilogramov | hlávková kapusta |
soľ | ||
mletá červená paprika | ||
500 | mililitrov | kyslá smotana |
20 | gramov | hladká múka |
Inštrukcie
Cibuľu opražíme na tuku, pridáme mäso na kocky, soľ a červenú papriku.
Podlejeme vodou a dusíme asi pol hodiny.
Potom pridáme pokrájanú kapustu, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia občas pridáme vodu, aby neprihorelo.
Keď je všetko mäkké, pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a povaríme. Podávame s knedľou.