reklama

Zapekaný ružičkový kel

Pridal/a dasa_ dňa 12. 04. 2025 - 07:38 - Recepty dasa_
Zapekaný ružičkový kel, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_


reklama

Chrumkavý a šťavnatý zároveň, plný chuti – zapekaný ružičkový kel si zamilujete na prvé sústo!

Ingrediencie
300 gramov ružičkový kel
2 kusov rožky
1 kus vajce
1 kus mrkva
1⁄2 kus cuketa
50 gramov parmezán
1 hrsť bylinky
1 štipka soľ
1 strúčik cesnak
1 polievková lyžica olej
2 polievkové lyžice strúhanka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ružičkový kel očistíme, rozkrojíme na polovice a vo vriacej posolenej vode povaríme asi 5 minút. Vyberieme a necháme vychladiť. (Vodu môžeme použiť na polievku ako zeleninový vývar)

Rožky nakrájame na kocky a prelejeme asi 1dcl vody. Necháme nasiaknuť, jemne vyžmýkame a prípadnú prebytočnú vodu vylejeme

Mrkvu a cuketu nastrúhame na jemno. Môžeme použiť aj stonku brokolice, kaleráb, karfiol .... Pretlačíme cesnak a pridáme k rožkom

Nastrúhame tvrdý syr, pridáme vajce, nasekané bylinky, jemne osolíme a všetko spolu zmiešame ako plnku. Môžeme pridať aj obľúbené grilovacie korenie, ale bylinky s cesnakom a soľou úplne stačia. Úplne na záver primiešame strúhanku

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.

Vhodnú zapekaciu misku vyložíme papierom na pečenie alebo potrieme olejom. Poukladáme ružičkový kel reznou stranou hore. Nanesieme plnku a vložíme do vyhriatej rúry na 15 až 20 minút.

Podávame ako prílohu alebo so zemiakmi a tatarkou.

Ja som na rovnakom plechu naraz zapekala aj rybie filé prikryté rovnakou plnkou, len v tom prípade treba zvýšiť množstvo plnky

Výnos
2 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama