
dasa_
Chrumkavý a šťavnatý zároveň, plný chuti – zapekaný ružičkový kel si zamilujete na prvé sústo!
300 | gramov | ružičkový kel |
2 | kusov | rožky |
1 | kus | vajce |
1 | kus | mrkva |
1⁄2 | kus | cuketa |
50 | gramov | parmezán |
1 | hrsť | bylinky |
1 | štipka | soľ |
1 | strúčik | cesnak |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
Ružičkový kel očistíme, rozkrojíme na polovice a vo vriacej posolenej vode povaríme asi 5 minút. Vyberieme a necháme vychladiť. (Vodu môžeme použiť na polievku ako zeleninový vývar)
Rožky nakrájame na kocky a prelejeme asi 1dcl vody. Necháme nasiaknuť, jemne vyžmýkame a prípadnú prebytočnú vodu vylejeme
Mrkvu a cuketu nastrúhame na jemno. Môžeme použiť aj stonku brokolice, kaleráb, karfiol .... Pretlačíme cesnak a pridáme k rožkom
Nastrúhame tvrdý syr, pridáme vajce, nasekané bylinky, jemne osolíme a všetko spolu zmiešame ako plnku. Môžeme pridať aj obľúbené grilovacie korenie, ale bylinky s cesnakom a soľou úplne stačia. Úplne na záver primiešame strúhanku
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
Vhodnú zapekaciu misku vyložíme papierom na pečenie alebo potrieme olejom. Poukladáme ružičkový kel reznou stranou hore. Nanesieme plnku a vložíme do vyhriatej rúry na 15 až 20 minút.
Podávame ako prílohu alebo so zemiakmi a tatarkou.
Ja som na rovnakom plechu naraz zapekala aj rybie filé prikryté rovnakou plnkou, len v tom prípade treba zvýšiť množstvo plnky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty