Chrumkavý baklažán so šalviou a feniklom

Pridal/a balalajka

Skvelá príloha alebo len tak samostatne, či s veľkým šalátom.

Chrumkavý baklažán so šalviou a feniklom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

1kusbaklažán
mlieko
1čajová lyžičkafenikel
6kusyšalvia čerstvá
soľ
60gramovstrúhanka

Inštrukcie

Baklažán nakrájame na pol centimetrové kolieska, ktoré osolíme a necháme aspoň pol hodinu odležať.

Do mixéru dáme 60gr strúhanky, alebo jeden suchý rožok, ktorý rozmixujeme a pridáme semienka feniklu, šalviové lístky a soľ. Všetko riadne ešte premixujeme.

Baklažán prepláchneme pod vodou, osušíme na utierke a následne namočíme do mlieka a obalíme v strúhankovej zmesi. Dáme na plech, povŕkame trochou olivového oleju (môžeme vynechať) a dáme piecť na 170 stupňov na 15 minút, prípadne dlhšie ak chceme baklažán viac červený.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok