
balalajka
Lebo baklažánom sa začína sezóna. Lebo mega rýchlo urobíte a chutia báječne, prázdninovo.
Ingrediencie
1 | kus | baklažán |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | červená paprika |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
chilli paprička |
Postup
Baklažán rozrežeme na polovice a vo vnútri narežeme do mriežky, aby sa dal " roztvoriť".
Na plechu rozprestrieme papier na pečenie, uložíme naň baklažán, posypeme soľou, vmasírujeme doň kvalitný olivový olej a obložíme celými strúčikmi cesnaku.
Okolo rozložíme na pásiky nakrájanú paprikou, ktorú tiež ešte zakvapkáme olejom, čo nám stiekol naokolo.
Dáme piecť na 200 stupňov na 15 minút, alebo kým nie je baklažán mäkký.
Keď vychladne, vydlabeme vnútro, dáme do misky spolu s cesnakom a roztlačíme na kašu. Paprika bude ešte trochu držiaca konzistenciu, tú pokrájame na kocky.
Pridáme k baklažánovej zmesi a už len zľahka premiešame.
Natierame na hrianky a vrch posypeme čili.
Ak máte radi bylinky talianskeho typu, smelo pridajte k čili. Nech je to leto KULINÁRSKY NEZABUDNUTEĽNÉ!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.