reklama

Jednoduchá baklažánová nátierka

Pridal/a balalajka dňa 23. 06. 2022 - 18:22 - Recepty balalajka
Jednoduchá baklažánová nátierka, Nátierky, recept, balalajka

balalajka


reklama

Lebo baklažánom sa začína sezóna. Lebo mega rýchlo urobíte a chutia báječne, prázdninovo.

Ingrediencie
1 kus baklažán
4 strúčiky cesnak
1 kus červená paprika
2 polievkové lyžice olivový olej
  soľ
  chilli paprička
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Baklažán rozrežeme na polovice a vo vnútri narežeme do mriežky, aby sa dal " roztvoriť".

Na plechu rozprestrieme papier na pečenie, uložíme naň baklažán, posypeme soľou, vmasírujeme doň kvalitný olivový olej a obložíme celými strúčikmi cesnaku.

Okolo rozložíme na pásiky nakrájanú paprikou, ktorú tiež ešte zakvapkáme olejom, čo nám stiekol naokolo.

Dáme piecť na 200 stupňov na 15 minút, alebo kým nie je baklažán mäkký.

Keď vychladne, vydlabeme vnútro, dáme do misky spolu s cesnakom a roztlačíme na kašu. Paprika bude ešte trochu držiaca konzistenciu, tú pokrájame na kocky.  

Pridáme k baklažánovej zmesi a už len zľahka premiešame.

Natierame na hrianky a vrch posypeme čili.

Doplňujúce poznámky

Ak máte radi bylinky talianskeho typu, smelo pridajte k čili. Nech je to leto KULINÁRSKY NEZABUDNUTEĽNÉ!

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama