
balalajka
Lebo baklažánom sa začína sezóna. Lebo mega rýchlo urobíte a chutia báječne, prázdninovo.
1 | kus | baklažán |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | červená paprika |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
chilli paprička |
Baklažán rozrežeme na polovice a vo vnútri narežeme do mriežky, aby sa dal " roztvoriť".
Na plechu rozprestrieme papier na pečenie, uložíme naň baklažán, posypeme soľou, vmasírujeme doň kvalitný olivový olej a obložíme celými strúčikmi cesnaku.
Okolo rozložíme na pásiky nakrájanú paprikou, ktorú tiež ešte zakvapkáme olejom, čo nám stiekol naokolo.
Dáme piecť na 200 stupňov na 15 minút, alebo kým nie je baklažán mäkký.
Keď vychladne, vydlabeme vnútro, dáme do misky spolu s cesnakom a roztlačíme na kašu. Paprika bude ešte trochu držiaca konzistenciu, tú pokrájame na kocky.
Pridáme k baklažánovej zmesi a už len zľahka premiešame.
Natierame na hrianky a vrch posypeme čili.
Ak máte radi bylinky talianskeho typu, smelo pridajte k čili. Nech je to leto KULINÁRSKY NEZABUDNUTEĽNÉ!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K | Guláš z bravčového mäsa
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K | Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.