
Kamila | Hrnčekové jablkovo-banánové muffiny
Výborné muffiny vhodné aj pri histamínovej, bezlepkovej či bezmliečnej diéte. Určite však budú výborné aj s klasickou múkou a kakaom namiesto karobu. Použila som hrnček s objemom 300 ml.
1 | hrnček | bezlepková ovsená múka |
1⁄3 | hrnček | trstinový cukor |
2 | kusov | vajce |
3 | kusov | banány |
2 | kusov | jablko |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄4 | hrnček | olej |
1 | polievková lyžica | karob |
Múku (bezlepkovú, špaldovú celozrnnú alebo obyčajnú polohrubú) zmiešame s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a karobom alebo kakaom.
Stredne veľké banány prepasírujeme vidličkou. Primiešame k nim cukor, krátko prešľahané vajíčka, stačí ručne, olej a primiešame k nim sypké ingrediencie. Na záver pridáme nahrubo nastrúhané 2 jablká.
Cesto rozdelíme do papierových košíčkov, uložených vo forme na muffiny, do cca 3/4. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty