
Dzeny | Paprikovo-paradajková nátierka s kapustou
Mama zas zavárala a urobila najlepšiu zeleninovú nátierku, akú som kedy jedla. Bez preháňania. Je to lepšie ako ajvar, a to je čo povedať:) Keď som to ochutnala, tak som bola nadšená a veľmi som sa čudovala, že je tam aj kapusta.
Ingrediencie
750 | gramov | biela kapusta |
1 | kilogram | paradajka |
5 | kusov | paprika |
2 | kusov | feferónka |
3 | kusov | cibuľa veľká |
100 | gramov | cukor |
2 | polievkové lyžice | Deko |
140 | gramov | paradajkový pretlak |
200 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | ocot |
Postup
Všetku zeleninu očistíme a pokrájame. Kapustu môžeme aj postrúhať, čo vám je lepšie.
Do hrnca dáme olej, pridáme všetku zeleninu a zvyšné ingrediencie, hodinu varíme.
Uvarenú zeleninu necháme vychladnúť a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Ak sa nám zdá, že zmes riedka, môžeme ju ešte povariť a nechať vodu odpariť.
Nátierku potom dáme do fliaš a krátko sterilizujeme.
Z jednej dávky vyšlo 6 trojdecových pohárov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule