
Dzeny | Paprikovo-paradajková nátierka s kapustou
Mama zas zavárala a urobila najlepšiu zeleninovú nátierku, akú som kedy jedla. Bez preháňania. Je to lepšie ako ajvar, a to je čo povedať:) Keď som to ochutnala, tak som bola nadšená a veľmi som sa čudovala, že je tam aj kapusta.
Ingrediencie
750 | gramov | biela kapusta |
1 | kilogram | paradajka |
5 | kusov | paprika |
2 | kusov | feferónka |
3 | kusov | cibuľa veľká |
100 | gramov | cukor |
2 | polievkové lyžice | Deko |
140 | gramov | paradajkový pretlak |
200 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | ocot |
Postup
Všetku zeleninu očistíme a pokrájame. Kapustu môžeme aj postrúhať, čo vám je lepšie.
Do hrnca dáme olej, pridáme všetku zeleninu a zvyšné ingrediencie, hodinu varíme.
Uvarenú zeleninu necháme vychladnúť a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Ak sa nám zdá, že zmes riedka, môžeme ju ešte povariť a nechať vodu odpariť.
Nátierku potom dáme do fliaš a krátko sterilizujeme.
Z jednej dávky vyšlo 6 trojdecových pohárov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.