
Kamila | Nepečené kokosové úliky
Veľmi jednoduchý recept na výborný nepečený kokosový zákusok, či to budu úilky, alebo stromčeky závisi od formičky akú máte. Už som voľakedy dávno robila verziu kokosové úliky s čokoládovým krémom. Tentokrát som si zjednodušila recept na kokosovú hmotu a skúsila žltkový krém. Fajnotka.
Kokosová hmota: | ||
200 | gramov | kokos strúhaný |
150 | gramov | kondenzované mlieko |
Žĺtkový krém: | ||
2 | kusov | žĺtok |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
1 | balík | okrúhle piškóty |
50 | gramov | biela čokoláda |
Kokosová hmota: V miske vymiešame kokos s kondenzovaným mliekom a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Formičky na úliky, stromčeky posypeme zvnútra praškový cukrom, formičku uzavrieme a vsunieme do nej z kokosovej hmoty orientačne vytvarovaný kužeľ. Dôkladne hmotu vtlačíme do formy a na záver vytvorím otvor na krém, či už opačnýmkoncom varechy, alebo systémom na to určeným. Formičku otvoríme a opatrne vyberieme stromček. Postup opakujeme, kým neminieme hnotu.
Kým pripravíme krém, môžeme dať úliky stuhnúť do chladničky.
Krém: Zo smotany (môžete nahradiť mliekom a trochou masla) a žĺtka uvaríme za intenzívneho miešania riedku kašu. Rýchlo dáme dole z tepla, prelejeme do druhej misky a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlej peny a po častiach prišľaháme vychladenú žĺtkovú kašu. Vyšľaháme na nadýchaný krém. Ono je to taká mini dávka krému.
Môžete použiť akýkoľvek vám zvýši pri plnení iných zákuskov, alebo urobiť tento.
Dokončenie: Krém preložíme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme otvor na konci a krémom naplníme otvory v úlikoch. Zároveň malé množstvo krému dáme na piškótu, oblú časť a pritlačíme naň naplnení stromček. Naplnené úliky dáme ešte schladiť aby stuhol krém.
Na záver ich môžeme ozdobiť bielou čokoládou rozpustenou nad parou a posypať kokosom.
Ak nemáte formičky na úliky, alebo niečo podobné, môžete skúsiť použiť vnútornú stranu ručného odšťavovača na citrón vystlanú potravinárskou fóliou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty