Veľmi jednoduchý recept na výborný nepečený kokosový zákusok, či to budu úilky, alebo stromčeky závisi od formičky akú máte. Už som voľakedy dávno robila verziu kokosové úliky s čokoládovým krémom. Tentokrát som si zjednodušila recept na kokosovú hmotu a skúsila žltkový krém. Fajnotka.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
Kokosová hmota: | ||
200 | gramov | kokos strúhaný |
150 | gramov | kondenzované mlieko |
Žĺtkový krém: | ||
2 | kusy | žĺtok |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
1 | balík | okrúhle piškóty |
50 | gramov | biela čokoláda |
Inštrukcie
Kokosová hmota:
V miske vymiešame kokos s kondenzovaným mliekom a dáme aspoň na hodinu do chladničky
Formičky na úliky, stromčeky posypeme zvnútra praškový cukrom, formičku uzavrieme a vsunieme do nej z kokosovej hmoty orientačne vytvarovaný kužeľ. Dôkladne hmotu vtlačíme do formy a na záver vytvorím otvor na krém, či už opačnýmkoncom varechy, alebo systémom na to určeným. Formičku otvoríme a opatrne vyberieme stromček. Postup opakujeme, kým neminieme hnotu.
Kým pripravíme krém, môžeme dať úliky stuhnúť do chladničky.
Krém: (môžete použíť akýkoľvek sa vám zvýši pri plnení iných zákuskov)
Zo smotany (môžeme nahradiť mliekom a trochou masla) a žltka uvaríme za intenzívného miešania riedku kašu. Rýchlo dáme dole z tepla, prelejeme do druhej misky a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlej peny a po častiach prišľaháme vychladenú žltkovú kašu. Vyšľaháme na nadýchaný krém. Ono je to taká mini dávka krému.
Dokončenie:
Krém preložíme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme otvor na konci a krémom naplníme otvory v úlikoch. Zároveň malé množstvo krému dáme na piškótu, oblú časť a pritlačíme naň naplnení stromček. Naplnené úliky dáme ešte schladiť,a by stuhol krém.
Na záver ich môžeme ozdobiť bielou čokoládou rozpustenou nad parou a posypať kokosom.
Ak nemáte formičky na úliky, alebo niečo podobné, môžete skúsiť použiť vnútornú stranu ručného odšťavovača na citrón vystlanú potravinárskou fóliou.
Postup:






