reklama

Karamelový dezert

Pridal/a balalajka dňa 30. 08. 2021 - 07:26 - Recepty balalajka
Karamelový dezert, Poháre, pudingy, recept, balalajka

balalajka


reklama

Ľahký, chutný, s minimom ingrediencií, ktoré isto nájdete vždy v špajzi a chladničke. Plný karamelovej dobroty a navyše! Urobený za doslova pár minút.

Ingrediencie
50 gramov maslo
60 gramov hladká múka
500 millilitrov mlieko
40 gramov cukor
  trocha vanilkový cukor
  štipka soľ
50 gramov cukor
100 millilitrov voda
1 polievková lyžica zemiakový škrob
100 millilitrov voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

50gr masla necháme na miernom plameni rozpustiť, pridáme múku (60gr) a dobre miešame, aby sa nepripálila. Po trochách pridávame 500ml mlieka a stále miešame, až uvaríme hladkú kašu. Posolíme, pridáme cukor (40gr), vanilku  - prípadne vanilínový cukor a poriadne rozmiešame. Rozdelíme do misiek.

Karamelový preliv

Po lyžiciach rozpúšťame 50gr cukru a upálime zlatistý karamel. Prelejeme 100ml vody a necháme úplne rozpustiť. V miske si rozmiešame 1 polievkovú lyžicu zemiakového škrobu a 100ml vody. Karamelový sirup privedieme do varu a pridáme škrobovú zmes. Varíme do zhustnutia.

Cez chrbát lyžice rozdelíme do misiek na biely krém.

V chladničke necháme vychladnúť aspoň 2 hodiny.

Pred servírovaním môžeme dozdobiť rozdrveným karamelovým keksíkom.

Doplňujúce obrázky
Karamelový dezert, Poháre, pudingy, recept, balalajka, 1

balalajka

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama