
balalajka
Milujem rýchle polievky. Také, čo sa robia samy najlepšie
1 | hrnček | šampiňóny |
1 | hrnček | vývar slepačí |
1 | kus | červená paprika |
1 | kus | žervé |
1 | polievková lyžica | karí pasta žltá |
1 | polievková lyžica | rastlinný olej |
cestoviny |
Ja som použila 1 hrnček = 100ml hrnček. Ak dáte väčší - treba násobiť porcie.
Polievočka je raz dva.
Nakrájame si šampiňóny, čím kvalitnejšie, tým lepšia chuť polievky, ja som dala hnedé. Voňajú mi lepšie.
Kuracie mäsko, najlepšie tendertlion, aby sme mali rýchlo polievku hotovú, nakrájame tiež na prúžky. Orestujeme spolu na lyžici oleja. Pridáme žltú karí pastu a zalejeme vodou. Keď polievočka dosiahne bod varu, stiahneme na mierny oheň (var).
Po 15 min pridáme papriku a závarku. U mňa to bolo 1/2 šálky melencov, ale skvele poslúži aj drobná cestovina (orzo alebo tarhoňa).
Po 5min pridáme a riadne rozmiešame žervé. Dosolíme a ak stihneme posypeme petržlenovou vňaťou. Ja som nestihla .
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte