
dasa_ | Paradajková polievka z konzervy
Milujeme paradajkovú polievku. V lete často robíme takú, kde sa paradajky najskôr pečú. Je vynikajúca. V zime mi je však ľúto používať čerstvé paradajky na polievku. Tak siaham po konzerve. Mám rada sekané paradajky, kde sú v konzerve len základné veci - sekané paradajky a soľ. Vždy je nejaká takáto konzerva v zásobe a tak polievka je za pár minút na stole. Samozrejme, kto bol v lete usilovný a zaváral, použije vlastný polotovar.
V polievke nepoužívam zásmažku.
1 | plechovka | sekané paradajky |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | strúčik | cesnak |
2 | polievkové lyžice | cestoviny |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | cukor |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | štipka | škorica |
Dokončenie: | ||
3 | polievkové lyžice | parmezán |
Menšiu cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Ideálne je použiť šalotku. Rovnako nakrájame aj strúčik cesnaku.
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku a krátko pred dokončením pridáme cesnak.
Pridáme celú konzervu sekaných paradajok. Do konzervy nalejeme vodu a zalejeme paradajky. Spolu krátko prevaríme. Osolíme, pridáme koreniny a cukor.
Kto potrebuje polievku hladkú, teraz je potrebné použiť mixér a zmixovať ju do hladka.
Nakoniec do vriacej polievky pridáme drobné cestoviny a varíme podľa pokynov (5-8 minút)
Každú porciu polievky v tanieri posypeme strúhaným syrom, ideálne parmezán.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty