
Jessika | Šurdica
Toto je jedlo z myjavských kopaníc, varilo v jednom hrnci a my ju máme doma radi.
200 | gramov | údené mäso |
2 | hrste | fazuľa suchá |
1⁄2 | kilogram | kyslá kapusta |
1 | kus | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
trocha | mletá červená paprika | |
trocha | čili | |
trocha | soľ | |
olej |
Fazuľu namočíme cez noc, aby bola pripravená na varenie v jednom hrnci.
Kapustu vyžmýkame a kyslú vodu odložíme, môžeme ju použiť na záverečné dochutenie. Do hrnca dáme kyslú kapustu, údené mäso, fazuľu a dáme variť. Ak máte radi, pridajte chilli papričku. Mala som očistený zemiak, tak som aj ten dala do varenia, inak nemusí byť.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, nakrájame na kocky a vrátime naspäť do hrnca, prípadne ak fazuľa ešte nie je mäkká, dovaríme fazuľu a mäso pridáme až potom.
Kým sa tieto suroviny varia, pripravíme si na oleji pokrájanú cibuľu speníme, poprášime červenou mletou paprikou, prevaríme a vlejeme do hrnca som surovinami, ochutíme, prevrieme a polievka je hotová.
Ďalšie recepty
Dakujem za komentár, aj my sme si pochutili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bože... toto by som si dala. Nepoznám tento recept, ale vyzerá to ako niečo, čo by mi určite chutilo:)