Cuketové šišky

Pridal/a balalajka

Smažené, kysnuté - trochu iné ako sme zvyknuté.

Recept od Talianov plný leta - ako obed, večera ... či len tak, lebo je veľa cukety.

Cuketové šišky - recept
Porcie
ks
Zdrojinstagram, účet: Giallozafferano
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

125gramovhladkej múky
115millilitrovteplej vody
3gramovsušeného droždia
2čajové lyžičkycukru
1⁄2čajová lyžičkasoli
100gramovpeccorino romano
2kusymalej cukety (cca 120gr)
  mäta alebo bazalka
  olej na vysmážanie

Inštrukcie

Na začiatku si aktivujeme kvások. Z teplej vody, sušeného droždia a cukru zarobíme základ.

Do misky dáme múku, peccorino romano najemno nastrúhaný, soľ a všetko premiesime s kváskom. Necháme hodinu až hodinu a pol kysnúť.

Cuketu si ošúpeme, ak máme mladučké kusy necháme aj šupku. Nastrúhame na hrubšie kúsky a necháme na sitku nad miskou pustiť šťavu. Primiešame do cesta spolu s lístkami mäty (stačí 5-6 kusov).

V panvici rozohrejeme olej a pomocou lyžíc namočených doň tvarujeme šišky, ktoré smažíme zo všetkých strán.

Podávame so zeleninovým šalátom alebo len tak ... "do ručičky". Úsmev

Najlepšie sú horúce, ale peccorino romano vám zaistí skvelý chuťový zážitok aj za studena.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok