Chutná večera, po ktorej nezostane ani omrvinka.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
160 | gramov | tuniak v olivovom oleji |
100 | gramov | ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | ovsená múka |
2 | kusy | vajce |
štipka | kurkuma mletá | |
štipka | korenie čierne mleté | |
1 | čajová lyžička | rasca drvená |
štipka | oregano sušené | |
štipka | bazalka sušená | |
štipka | soľ podľa chuti | |
1 | kus | cuketa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | kusy | mozzarella |
Inštrukcie
Cuketu umyjeme, zbavíme šupky, nastrúhame a osolíme. Necháme odstáť asi 10 minút, potom vytlačíme z nej vodu. Tuniaka zbavíme nadbytočného oleja. Ovsené vločky pretriedime a zalejeme trochou vody, aby napučali a zmäkli, mozzarellu nastrúhame. Múku preosejeme. Vajcia trochu rozšľaháme metličkou. Cesnak pretlačíme.
Všetky ingrediencie dáme spolu do misky, pridáme soľ, kurkumu na špic noža, pretlačený cesnak, rascu, korenie podľa chuti, bylinky a premiešame.
Cukrárske košíčky na muffiny natrieme olejom, naplníme zmesou takmer po vrch a poukladáme do otvorov plechu na muffiny. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút.
Upečené necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.
Dobrú chuť!