
Dzeny | Cuketový závin z lístkového cesta
Super jednoduchý a veľmi dobrý slaný závin z lístkového cesta.
Ingrediencie
1 | balík | lístkové cesto |
2 | hrnčeky | cuketa nastrúhaná |
120 | gramov | Lučina |
2 | kusov | špekáčky |
100 | gramov | tvrdý syr |
1 | kus | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | mletá červená paprika |
Postup
Cuketu očistíme, postrúhame, necháme spotiť. Potrebujeme 2 a pol hrnčeka strúhanej cukety (1 hrnček = 250 ml), hrnček cuketou natlačte. Keď sa cuketa spotí, vyžmýkame ju a primiešame do nej Lučinu, pridáme soľ podľa chuti, kto chce, môže pridať aj korenie.

Lístkové cesto rozvinieme a trochu vyvaľkáme, aby bolo väčšie:) Špekáčiky ošúpeme a postrúhame a posypeme nimi cesto.

Cesto posypeme špekáčikmi, na to dáme zmes cukety s Lučinou, na záver posypeme strúhaným syrom.

Pri ukladaní plnky na cesto necháme okraje voľné, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, aby závin dobre držal.

Do zvyšku vajca pridáme červenú mletú papriku a zvinutý závin potrieme. Pečiem na 180 st cca 40 min, závisí od rúry.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.