reklama

Výborné zemiakové pagáče

Pridal/a melisa dňa 13. 01. 2018 - 18:16 - Recepty melisa
Výborné zemiakové pagáče, Slané, recept, melisa

melisa | Výborné zemiakové pagáče


reklama

Piekla som ich na Silvestra, skrátka sú výborné, ľahké ako pierko:))Slnko

Ingrediencie
500 gramov hladká múka špeciál
450 gramov zemiak
20 gramov čerstvé droždie
1 čajová lyžička cukor
125 gramov Hera
100 millilitrov rastlinný olej
2 čajové lyžičky soľ
300 millilitrov mlieko
2 kusov vajce
  trocha rasca
  trocha sezam
  trocha syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky v šupke som umyla a dala variť deň dopredu. Na druhý deň som ich ošúpala.

Cesto: pripravíme si kvások z časti vlažného mlieka, kávovej lyžičky cukru a trochu múky, necháme vykysnúť na teplom mieste 10-15 minút.

Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, olej, soľ, 1 vajce, rozšľahané v troche mlieka, zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, postrúhame polovicu stuhnutej hery /masla/ a polovicu zemiakov, ktoré najemno postrúhame, mierne posolíme, rukou trochu popritláčame a preložíme ako lístkové cesto. Necháme prikryté kysnúť 20 minút.

Znovu rozvaľkáme, nastrúhame zvyšnú Heru /maslo/ a zvyšné zemiaky, znovu mierne posolíme, jemne pritlačíme, znovu preložíme a necháme kysnúť 20 minút na teplom mieste. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta a okrúhlou formičkou, priemer 5 cm, vykrajujeme pagáčiky. 

Pagáčiky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti, rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Necháme na plechu podkysnúť a upečieme. Teplota 200°C cca 20 minút alebo podľa potreby.

Dobrú chuť!

Výnos
90 kusov
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

melisa, So, 13. 01. 2018 - 18:25

Ďakujem sú naozaj výborné:))Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama