Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom

Pridal/a Kamila

Recept s fotopostupom na jednoduchú tortičku vhodnú pre histaminikov. Bola to taká voľná jazda, asi ako vždy. S fotením sa hrala dcéra.

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

Korpus:
5kusyvajce
4polievkové lyžicešpaldová múka celozrnná
2polievkové lyžicekarob
5polievkové lyžicetrstinový cukor
Pudingový krém:
400millilitrovmlieko
1balíkZlatý klas
1balíkvanilkový cukor
1polievková lyžicatrstinový cukor
1kusžĺtok
60gramovmaslo
250gramovkyslá smotana
Poleva:
100gramovbiela čokoláda
50millilitrovsmotana na šľahanie
2polievkové lyžicečučoriedkový džem
Dokončenie:
1kusčučoriedkový džem

Inštrukcie

Karob môžete nahradiť kakaom a kyslú smotanu jemným tvarohom.

Korpus 20 cm:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, po jednom krátko zašľaháme žĺtka. Múku zmiešame s kakaom (karobom), preosejeme a zľahka ručne ju zamiešame do snehu.

Dno formy ( priemer 20cm) vystelieme papierom na pečenie, boky, len vymastíme maslom. Hmotu preložíme do formy a pečieme pri teplote cca 165°C cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení, okraje opatrne orežeme, vyberieme z formy, a necháme vychladnúť. Môžeme nechať cez noc zabalenú v potravinárskej folii. Dvakrát prekrojíme na 3 pláty.

Pudingovo - smotanová náplň:

Ponúkam dve verzie, tu moju, vhodnú na mini rodinnú komornú oslavu, ak chcete mať serioznu naplň skúste druhú verziu:

Z mlieka, cukru, žltka  a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Miešam všetko spolu od studenej verzie po zhustnutie, akurát žltko treba v úvode rozšľahať  a miešať treba stále.

1. Do horúceho pudingu pridáme 60 masla a ked sa rozpusti, primiesame kyslu smotanu, alebo jemný tvaroh.

2. Serioznejšia verzia: Puding necháme úplne vychladnúť, buď za občasného miešania, alebo prikryjeme foliou. 125 g zmäknutého masla vyšľaháme s 2 PL práškového cukru na svetlú penu a po lyžiciach zašľaháme vychladený puding.

Plnenie:

2 PL džemu si odložíme na polevu.

Na prvý plát  ( plníme tak, aby spodná najrovnejšia časť korpusu bola na vrchu) rozotrieme cca polovicu kvalitného čučoriedkového džemu a na to ešte horúcu cca polovicu pudingovo - smotanove náplne. Prekryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Pracujeme rýchlo, lebo pudingovo smotanová náplň huste tuhne rýchlo, Navrch dáme posledný plát. Po vychladnutí náplne dáme  tortičku stuhnúť do chladničky.

Pri serizonej maslovo - pudingovej náplni postupujeme rovnako, len samozrejme krém už nie je horúci a máte čas.

Poleva:

Nad parou rozpustíme kvalitnú bielu čokoládu, zohrievala som spolu so smotanou. 

V malom hrnci zohrejeme 2 PL lyžice džemu, zriedne a prepasírujeme ho cez sitko. Ešte teplé čučoriedkové pyré pridáme k roztopenej čokoláde. 

Polevu rozotrieme na vychladenú tortu. Tuhne celkom rýchlo pracujeme rýchlo. Na polevy nie som expert, u mňa je to vždy rustikálne.

Tortu ozdobíme podľa fantazie. Tu je môj recept na pusinky. Robila som ich narýchlo z jedného bielka a dvojnásobného objemu krupicového cukru.

Postup: 

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 1
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 2
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 3
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 4
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 5
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 6
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok