
Oľga Birošová
Punčový rez, trochu inak, obľúbeným na svadbách, oslavách, cukrarňach, poteší veľkých aj malých.
Korpus 2x: | ||
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Nálev: | ||
1⁄2 | hrnček | voda |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | deciliter | malinový sirup |
červená farba potravinová | ||
1 | balík | punčová poleva v prášku |
Vajíčka, cukor vyšľaháme do hustej peny pridáme po lyžiciach olej nakoniec varechou zľahka vmiešame preosiatu múku polohrubú, hladkú. Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 18-20 minút do zlatista.
Postup opakujeme upečieme 2 korpusy, ktoré po upečení za horúca zrolujeme necháme vychladnúť.
Pripravíme si sirup (rozvar) na poliatie korpusu 1,2 vychladnuté rozvinieme, upravíme.
Spodný korpus potrieme lekvárom preložíme druhý korpus z ktorého odstránime papier na pečenie zľahka pritlačíme. Lyžicou polejeme po celom obvode korpusu sirupom potrieme lekvárom pomocou papiera na pečenie zrolujeme roládu.
Odložíme do chladničky stuhnúť polevu punčovu pripravíme podľa návodu polejeme celý zákusok, ktorý dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním roládu pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty