reklama

Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Pridal/a melisa dňa 15. 11. 2021 - 14:39 - Recepty melisa
Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke, Hlavné jedlá, recept, melisa

melisa | Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke


reklama

Výborný obed, nielen na nedeľu:))

Ingrediencie
1 kilogram bravčové stehno
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha rastlinný olej
3 kusov mrkva
2 kusov petržlen
1⁄2 kus kaleráb
1⁄2 kus zeler
1 kus cibuľa
1⁄2 čajová lyžička mletá červená paprika
1 polievková lyžica horčica
2 plátky citrón
10 kusov čierne korenie
5 kusov nové korenie
3 kusov bobkový list
1 čajová lyžička soľ
400 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme posolíme a posypeme mletým čiernym korením z oboch strán. Na panvici na rozpálenom oleji prudko opražíme z obidvoch strán a odložíme do tepla. Mäso môžeme použiť aj kuracie, morčacie, podľa svojej chuti.

Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu. Opražíme do sklovita, pridáme na menšie kúsky pokrájanú zeleninu, krátko orestujeme, pridáme mäso, mletú papriku, horčicu, soľ, zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso zaliate, premiešame. Pridáme korenie, bobkový list, plátky citrónu. Po zovretí znížime na minimum a varíme domäkka.

Po uvarení vyberieme mäso, korenie, bobkový list, celé korenie, plátky citrónu. Korenie môžeme dať do uzatvárateľného sitka na lúhovanie čaju, aby sa nemuseli vyberať. Zmes rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom. Vlejeme teplú smotanu a necháme zovrieť.

Ak je zmes riedka zahustíme dvomi polievkovými lyžicami hladkej múky rozmiešanej v troche studenej vody. Vložíme mäso, necháme povrieť na miernom ohni spolu asi 5 minút. Dochutíme podľa potreby.

Podávame s domácou parenou knedľou. Vyskúšajte, u nás je mäsko na tento spôsob veľmi obľúbené. 

Dobrú chuť!

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

balalajka, Ut, 16. 11. 2021 - 06:21

Veľký úsmev Tak presne toto je moje podanie "sviečkovej". Musím spraviť. Tiež veľmi ľúbime.Áno

melisa, Ut, 16. 11. 2021 - 16:00

Ďakujem, mäsko je naozaj výbornéVyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama