Domáce lúpané paradajky v pretlaku

Pridal/a sedita321123

Lúpané paradajky v pretlaku sa hodia najmä v zime do lasagní, ale aj do šalátov či na pizzu. Môžeme si ich pripraviť aj doma z vlastnej úrody.

Domáce lúpané paradajky v pretlaku - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

2kilogramovparadajky oválne mäsité
 štipkasoľ podľa chuti
 štipkakyselina citrónová na hrot noža

Inštrukcie

  1. Paradajky dobre umyjeme. Na šupke narežeme malý krížik a dáme spariť do vriacej vody na 2-3 minúty, kým začne praskať. Potom ich z vriacej vody vyberieme, opláchneme pod studenou vodou, necháme krátko vychladiť a olúpeme.
  2. Vyberieme väčšie kúsky (asi 2/3 celkového množstva), odstránime zelenú časť, kde bola stopka a nakrájame na hrubé kolieska, ktoré odložíme bokom. Ostatné paradajky nakrájame na kocky, preložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a cca 5 minút povaríme. Nakoniec v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom a následne prepasírujeme cez sitko.
  3. K prepasírovanej zmesi pridáme štipku kyseliny citrónovej, privedieme k varu a za stáleho miešania 1 minútu povaríme. Potom pridáme nakrájané kolieska paradajok, opatrne premiešame a krátko povaríme. Horúce naložíme do čistých zaváracích pohárov a uzatvoríme viečkami.
  4. Sterilizujeme cca 8-10 minút pri teplote 100 °C, kým viečka priľnú k sklu. V hrnci necháme do vychladnutia. Z tohto množstva paradajok som pripravila 6 pohárov o objeme 2,2 dl.

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok