reklama

Slivková koža podľa mojej mamy

Pridal/a dasa_ dňa 29. 09. 2024 - 08:35 - Recepty dasa_
Slivková koža podľa mojej mamy, Zaváranie, recept, dasa_

dasa_ | Slivková koža podľa mojej mamy


reklama

Ak máte šťastie a urodí sa vám toľko sliviek, že neviete, čo s nimi, skúste vyrobiť slivkovú kožu. Výborná maškrta bez pridania cukru. Ideálna desiata napríklad do školskej krabičky

Ingrediencie
1 kilogram slivky
  trocha olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Slivky očistíme, dáme do hrnca a rozvaríme. Ponorným mixérom rozmixujeme a prepasírujeme.

Rozvarené a prepasírované slivky
Foto: dasa_

Na plech dáme papier na pečenie, jemne ho potrieme olejom. Pridáme 4 naberačky prepasírovanej hmoty a rovnomerne rozotrieme v jemnej vrstve.

Plech vložíme do rúry a pri teplote 70 stupňov sušíme asi 3 hodiny. Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete sušiť naraz 2 plechy. Doba sušenia, samozrejme, závisí od vašej rúry. Čas a teplota sú vyskúšané, ale orientačné.

Slivková koža pripravená na sušenie v rúre
Foto: dasa_

Usušenú kožu necháme vychladnúť a spolu s papierom zrolujeme. Môžeme zabaliť do fólie a skladovať v chladničke. Alebo rovno aj spolu s papierom postrihať na menšie kúsky - slimáčikov.

usušená slivková koža
Foto: dasa_
Doplňujúce poznámky

Samozrejme, koža sa dá pripraviť aj z iných druhov ovocia, mali by však byť primerane sladké 🙂

Výnos
4 plech 20x30cm
Celkový čas
3 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
3 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama