
dasa_ | Slivková koža podľa mojej mamy
Ak máte šťastie a urodí sa vám toľko sliviek, že neviete, čo s nimi, skúste vyrobiť slivkovú kožu. Výborná maškrta bez pridania cukru. Ideálna desiata napríklad do školskej krabičky
1 | kilogram | slivky |
trocha | olej |
Slivky očistíme, dáme do hrnca a rozvaríme. Ponorným mixérom rozmixujeme a prepasírujeme.

Na plech dáme papier na pečenie, jemne ho potrieme olejom. Pridáme 4 naberačky prepasírovanej hmoty a rovnomerne rozotrieme v jemnej vrstve.
Plech vložíme do rúry a pri teplote 70 stupňov sušíme asi 3 hodiny. Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete sušiť naraz 2 plechy. Doba sušenia, samozrejme, závisí od vašej rúry. Čas a teplota sú vyskúšané, ale orientačné.

Usušenú kožu necháme vychladnúť a spolu s papierom zrolujeme. Môžeme zabaliť do fólie a skladovať v chladničke. Alebo rovno aj spolu s papierom postrihať na menšie kúsky - slimáčikov.

Samozrejme, koža sa dá pripraviť aj z iných druhov ovocia, mali by však byť primerane sladké 🙂
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty