Expresné lievance

Pridal/a balalajka
Rýchle, smažené a kalorické .... totáááálne nezdravé a chutné
Expresné lievance - recept
Porcie
Porcie
ZdrojTeta Irenka pajcnutá modernou dobou :D
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

150gramovpolohrubej mukú
200millilitrovmlieka
1kusvajce
2čajové lyžičkyexpresu na kysnutú cesto od dr.o
 štipkasoli
 štipkacukru
100gramovmasla (* na smaženie)

Inštrukcie

Postup pre netrpezlivých: Všetko okrem masla zmiešame a môžeme IHNEĎ piecť na MASLOM (žiadna Hera, Cera, tuk na smaženie, olej, masť) potretej panvici. Papáme podľa chuti natreté džemom, kakaovou či orieškovou pomazánkou, poprášené grankom, orieškovou zmesou alebo na to vylejeme roztopenú čokoládu a pofrckáme šľahačkou. Postup pre trpezlivých, čo radi čítajú: Lievance sme si zamilovali na dovolenke. Maťo ich vydržal jesť ráno čo ráno 12 dní. Ja som ich vydržala nejesť počet dní rovnakých. Po návrate domov urobilo dieťa v sobotu na mňa psie oči : "Maminkaaaaa, urrrrob mi prrrosím lievance." A tak, mamka milá, dieťatku sa potešila a davaj, ráno, keď slušný občan ešte v posteli leží a vyhutuje ako sa pred zvyškom famílie zakamufluje, že ešte nieeeeeeee, ešte nie je hore, dala som sa ja cesto zarábať. Klasické lievance však trvajú dlho. To kým kvások vzíde, potom, kým cesto prekysne ... no, kto by toľko čakal, že áno? A tak som si všimla, že ten urýchľovač pri pečení nič nečaká, netreba premiešavať a tak, tak som skúsila použiť ten. No, prinajhoršom, keď reku nezareaguje, budú palacinky ( taky dobrý, ne?). A on zareagoval. Rovnako ako môj mladší, keď ich zacítil! A ja som sa zasnila a zaspomínala si na tie moje lievance z čias, kedy som tú panvicu potom nemusela umývať a obolo mi krásne. Ale to hlavné na koniec. Grif a podstata týchto lievancov je v tom, že sú robené na MASLE!!! Neopovážte sa ho niečim iným nahrádzať. Ono to totiž už chuťovo nebude ono!!! Množstvo masielka som dala len tak orientačne, ak vám ostane, kľudne si ho ešte namažte na ten lievanec a môžete prezentovať ako anglické dolky. Ja pečiem ( nie smažím, ale pečiem) na teflonovej panvici a snažím sa len tak za malú lyžičku na každú dávku ( 5-6 kúskov lievancov, ktoré naraz dávam na panvicu) postrašiť. Ak sa mi panvica leskne, resp. tam to masielko ešte niekde roztopené vzhliadnem, tak ho nepridávam. Proste, priměřeně! Brú chuť.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok