Filet zo pstruha so šampiňonovou omáčkou

Popis

Po dňoch plných dobrých, sýtych jedál a dojedania trochu odľahčený obed ...

Filet zo pstruha so šampiňonovou omáčkou  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

2kusyfilet zo pstruha
1polievková lyžicaolivový olej, soľ, mleté biele kotenie
200gramovšampiňónov
1kusšalotka menšia
1decilitersmotana na šľahanie, soľ, mleté biele krenie, muškátový oriešok
1plátokmasla

Inštrukcie

Filet z tyby si osušíme, osolíme, posypeme mletým bielym korením a potrieme olejom ( môžeme na mesto oleja aj maslo a najlepšie je použiť prepustené maslo). Necháme odležať - medzitým si nakrájame na jemno šalotku a dáme restovať na maslo. Pridáme na plátky nakrájané šampiňony, trochu osolíme a dusíme kým nepustia šťavu a neodparí sa, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, mletým bielym korením a štipkou nastrúhaného muškátového oriešku. Panvicu na ktorej budeme robiť rybu dobre zohrejeme, rybu dáme najprv kožou dole a opekáme 3-4 min. ( ryba by sa mala sama začať posúvať na panvici ak je dobre horúca). Otočíme , stiahneme teplotu a opekáme z druhej strany 2-3  min. Rybu vyberieme na vyhriaty tanier, potrieme zmesou na drobno nakrájanej papriky,petržlenu a pár kvapiek limetky.

Na tanier dáme omáčku, preložíme rybou ako príloha rukola s červenou cibuľou, chery paradajkou. Kto chce môže si pridať opečenú bagetku.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Samé dobroty Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok