
anjeli | Cestoviny s cuketou a pestom
K slovu sa zas raz prihlásila "moja" talianska kuchárska knižka. Neodolala som a musela som vyskúšať niečo ľahké, plné zeleniny, ale zároveň aj niečo, čo zasýti mojich chlapov.
Ingrediencie
320 | gramov | cestoviny |
4 | kusov | cuketa |
2 | strúčiky | cesnak |
4 | polievkové lyžice | bazalkové pesto |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
4 | polievkové lyžice | parmezán |
trocha | petržlenová vňať | |
štipka | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ |
Postup
Cukety umyjeme, konce odrežeme a nahrubo postrúhame.
Olej rozohrejeme, cesnak nakrájame na tenké plátky a jemne opečieme.
Pridáme nastrúhané cukety a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme za naberačku teplej vody a osolíme. Na strednom ohni povaríme 10 minút.
Pridáme pesto a dobre premiešame.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme, rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou /ja som cestoviny šupla k omáčke a premiešala/ a posypeme parmezánom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.