K slovu sa zas raz prihlásila "moja" talianska kuchárska knižka. Neodolala som a musela som vyskúšať niečo ľahké, plné zeleniny, ale zároveň aj niečo, čo zasýti mojich chlapov.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
320 | gramov | cestoviny |
4 | kusy | cuketa |
2 | strúčiky | cesnak |
4 | polievkové lyžice | bazalkové pesto |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
4 | polievkové lyžice | parmezán |
trocha | petržlenová vňať | |
štipka | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ |
Inštrukcie
Cukety umyjeme, konce odrežeme a nahrubo postrúhame.
Olej rozohrejeme, cesnak nakrájame na tenké plátky a jemne opečieme.
Pridáme nastrúhané cukety a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme za naberačku teplej vody a osolíme. Na strednom ohni povaríme 10 minút.
Pridáme pesto a dobre premiešame.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme, rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou /ja som cestoviny šupla k omáčke a premiešala/ a posypeme parmezánom...