
balalajka | Kuracie smaženky so šalátom
Kuracina trochu inak - absolútne nezdravo a absolútne super
400 | gramov | kuracie prsia |
2 | polievkové lyžice | majonéza |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | kôpor |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
olej | ||
3 | kusov | uhorka |
paradajka | ||
karambola | ||
ríbezle | ||
čierne olivy | ||
soľ | ||
trocha | mleté čierne korenie |
Mäso nakrájame na drobno, kocky cca 0,5 x 0,5 cm sú úplne naj, ak budú väčšie, svet sa nezrúti. Ja používam tú spodnú stranu svalu kuracích pŕs, keď robím rezne. Ale pokojne pokrájajte celé prsia.
Dáme do misky, osolíme, poprášime čerstvo mletým korením, pridáme vajíčka, majonézu a kôpor. Zamiešame a necháme odstáť v chladničke. Ja som nechala aj do druhého dňa. Potom pridáme múku a premiešame. Vznikne také tuhé - skoro ako kysnuté "cesto", ktoré dáme smažiť.
Ja vyprážam v panvici na lievance a teda dávam olej alebo maslo len pod prvú dávku. Majonéza i vajíčka majú tuku dosť, takže druhýkrát na teflone v pohode prežijú a chuti to neuberie.
Šalát pripravíme podľa chuti, sekať, krájať a drviť všetko, čo máme po ruke. Pôvodne som chcela robiť šalát a la Stredomorie (uhorky, rajčiny, čierne olivy), potom mi tam chýbala žltá - tak som tam dala karambolu a ešte som našla červené ríbezle, tak smelo do toho .
Pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a odoženieme deti, lebo nám tie smaženky medzitým požrali, ak sme si pozor nedali.
Dobrú chuť!
Recept je vyskúšaný aj s mäsom z králika (mäso z chrbta) - výborné! Mne chutil ešte lepšie ako kuracina.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
milujem recepty, ktoré naložím do chladničky a pripravujem porcie tesne pred jedením.
Hovoríš teda, že je treba na malé kocečky krájať? Vďaja za upozornonenie, lebo jak sa poznám, ja by som kludne aj také jak do guľášu váľala :)
A teda, som odhodlaná použiť aj syr, lebo som ho už kúpila :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, ja som si na mozarellu, ktorá je v pôvodnom recepte ( teda 125gr) nespomenula.
A potom som si povedala, že žiadna ujma sa nestala, lebo mastné to je dosť .... Inak, aj pečené na plechu by mohli byť si myslím v pohode.
Ale to už s pôvodným receptom nemá nič spoločné tuším . Akurát ten kôpor.
Ozaj - ten kôpor je fakt zásadný!!!! Dáva tomu ten správny esprit!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaj a presne kôpor som sa chystala vynechať - po tom, ako som veľmi chcela vyskúšať v tureckej reštauracii tureckú polievku a falafel.... Ten kôpor mi tam prekážal. Rovnako mi prekáža aj vňať koriandra.
Asi máš pravdu, že z toho vyrobím iné jedlo. Ten plech je tuším dobrý nápad, toto zvladne aj moja rúra len s vrchnám ohrevom :) Tuším, že to v nedeľu vyskúšam. Alebo aspoň nejaký veľmi podobný variant....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa toho čo mne bylinky hovorili, by som rešpektovala a nedavala to čo telo odmieta, má na to dôvod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na pár veciach kôpor v pohode znesiem - napríklad šalátová, strúčková polievka. Uhorky so smotanou. Kôprovník - báleš s tvarohom a kôprom, to piekavala prababka. Alebo zemiakové pagáče z kysnutého cesta, kde sa dovnútra dáva zemiaková kaša aj s kôprom.
Ale v polievke z červenej šošovice mi nechutil. Asi som veľmi veľa od toho čakala, nejakú explóziu chutí. A nič sa nedostavilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môj manžel kôpor tiež neje - lebo neľúbi.
Treba sa počúvať.
Ja nezjem napr. tlačenku. Ale samotné veci a chute z ktorých je vyskladaná mi nevadia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne to je odpoved, na niečo áno a na niečom nie - naozaj rešpektuj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
povzdych, nič iné mi neostáva